Ultimele Știri

Cauza celui mai violent incendiu din Capitală. Peste jumătate din cartierele rezidenţiale construite au probleme de autorizare

Pompierii au stabilit cauza incendiului care a distrus mansarda unui bloc din sectorul 3 al Capitalei, la finalul săptămânii trecute

incendiu bloc sector 3

Cel mai violent incendiu înregistrat în Capitală anul acesta a lăsat în stradă zeci de familii. Mansarda blocului în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări, iar apoi focul a ajuns la toate apartamentele de la ultimul etaj. Sub greutatea apei aruncate de pompieri, o parte din acoperiş s-a prăbuşit. După două ore, incendiul a fost stins, însă pompierii au rămas pentru un timp la faţa locului, pentru a se asigura că flăcările nu se reaprind.

Surse apropiate anchetei arată că o ţigară uitată aprinsă a dus la declanşarea incendiului.

Flăcările au izbucnit vineri după-amiaza, într-unul dintre apartamentele de la mansarda blocului cu patru etaje. Incendiul a fost anunţat la 112 la câteva minute după ora 17:00. Pompierii au intervenit imediat.

Temperaturile ridicate şi vântul au favorizat extinderea flăcărilor, care au cuprins imediat aproape întreaga mansardă. Imaginile filmate din aer arată amploarea distrugerilor – acoperişul dă semne de prăbuşire. Iar pompierii au fost nevoiţi să escaladeze blocul vecin pentru a putea stinge flăcările.

O femeie de 50 de ani a avut nevoie de îngrijiri, după ce a făcut un atac de panică. Un bărbat de 80 de ani, imobilizat la pat, a fost scos din bloc de pompieri după aproape două ore de la izbucnirea flăcărilor. Un pompier a fost dus la spital, după mai multe ore de luptă cu flăcările. I s-a făcut rău din cauza căldurii și a fumului.

Sub greutatea apei şi grav afectat de flăcări, acoperişul a cedat parţial, iar specialiştii trebuie să decidă acum dacă structura de rezistenţă a imobilului a fost afectată sau nu.

Blocul al cărui acoperiş a fost cuprins de flăcări are 49 de apartamente, distribuite pe patru etaje şi la mansardă. Pompierii urmează să deschidă o anchetă pentru a stabili cauza exactă a incendiului şi cine poate fi tras la răspundere pentru daunele suferite de apartamente, unele distruse de flăcări, altele de apă.

Pompierii trag însă un semnal de alarmă: Nenorocirea se poate repeta oriunde în Bucureşti unde blocurile sunt extrem de apropiate. Familia Radu a pierdut aproape totul în incendiul care a cuprins blocul din sectorul 3.

Peste jumătate din cartierele rezidenţiale construite au probleme de autorizare. „Schimbarea numărului de apartamente. Se solicită autorizare pentru un număr de 10 apartamente pe scară, să zicem, şi se execută 20 de apartamente”, a declarat arhitectul Ştefan Dumitraşcu.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*