Ultimele Știri

Căutarile pilotului planorului dispărut continuă

mircea craciun Mircea Crăciun

Ministerul de Interne anunță o mobilizare masivă a peste 650 de forțe și 99 de vehicule și aeronave în căutările pilotului planorului a cărui dispariție a fost sesizată în ziua de joi , 6 august a.c.

Alături de elicopterele MAI și MApN la această operațiune participă 4 avioane aparținând Aeroclubului României și un elicopter aparținând unei firme private. Pentru acoperirea eficientă a perimetrului de căutare fiecare aeronavă desfășoară misiuni în zone prestabilite.

Alături de forțele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale sunt implicate resurse din partea Salvamont, Ocolului Silvic și Transsylvania Offroad Club.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea este informat permanent de evoluția operațiunilor de căutare, care sunt coordonate prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI.

Toate informațiile care sunt primite de către structurile implicate în misiune, precum și cele venite din partea cetățenilor sunt verificate în teren.  

Pilotul planorului este Mircea Crăciun, unul dintre cei mai buni profesioniști în planorism. În vârstă de 57 de ani, este un pilot de talie internațională și se pregătea pentru o competiție în Germania. Are la activ peste 3.000 de ore de zbor iar cel mai lung zbor a fost de 700 de kilometri, un adevarat record pe un planor.

Pentru eficientizarea operațiunilor de căutare-salvare au fost consultați inclusiv specialiști și piloți din cadrul Aerodromului Ghimbav, care au efectuat frecvent zboruri în perimetrul unde s-a executat și zborul de ieri al planorului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*