Ultimele Știri

Câteva sute de persoane vor participa astăzi la un protest pentru dreptul la locuire

Câteva sute de oameni vor participa astăzi la un protest pentru dreptul la locuire, inițiat de comunitatea din Vulturilor nr.50, care a fost evacuată la mijlocul lunii septembrie fără a i se oferi o altă variantă de adăpostire. Acesta va avea loc joi, 30 octombrie, începând cu ora 16, în fața Administrației Fondului Imobiliar (Regina Elisabeta, 16).

Zeci de persoane care locuiau pe strada Vulturilor din sectorul 3 al Capitalei au rămas în stradă începând cu 15 septembrie, după ce au fost evacuate de autorităţi, fără a primi în schimb o alternativă de locuire. Un protest al evacuaţilor va avea loc joi, 30 octombrie, începând cu ora 16, în fața Administrației Fondului Imobiliar (Regina Elisabeta, 16).

Într-un comunicat emis de FCDL se prezintă: „Ca urmare a interpelărilor de până acum din partea Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL), cât și a organizațiilor aliate, oficialii Primăriei Sectorului 3 și-au manifestat interesul pentru construirea de locuințe sociale, însă acuză lipsa terenurilor, a fondurilor și a dreptului la patrimoniu propriu. Primăria Sectorului 5 avut o poziție similară în problema locuințelor sociale pentru evacuații din Rahova-Uranus / Sabinelor. În același timp, conducerea Primăriei Capitalei susține lipsa interesului Primăriilor locale pentru construirea de locuințe”.

EVACUARE - VULTURILOR 50

Societatea (FCDL) solicită schimbarea radicală a mecanismului instituțional de locuire socială: ”Inițierea unei reforme structurale a politicilor locative este imperativă: modul actual de funcționare produce mii de persoane marginalizate în fiecare an. În acest sens, pe termen scurt, cerem simplificarea procedurii de aplicare a dosarului de locuință socială. Pe termen mediu: conlucrarea constantă cu reprezentanții comunităților de evacuați și pe termen lung, către Primăria Capitalei: inițierea unor proiecte de construcții comune cu toate primăriile de sector, în scopul prevenirii situațiilor ca cea de pe Vulturilor 50”.

Comunitatea de pe Vulturilor 50 stă de 6 săptămâni în stradă, încercând să își revendice drepturile. Deși au depus numeroase petiții, acestea au fost ignorate de autorități: ”Solicităm Primăriei Sectorului 3 și Primăriei Capitalei o conlucrare reală în vederea adoptării în regim de urgență a unor măsuri de relocare în locuințe sociale a evacuaților de Vulturilor 50, cât și altor familii din sector, ajunse în stradă ca urmare a retrocedării imobilelor”, comunică FCDL.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*