Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită pe 1 decembrie 2018

  • Adelina Mitrache
  • 2 mai 2016
  • Social
catedrala mantuirii

Cel mai grandios proiect al Bisericii Ortodoxe Române va fi inaugurat în anul centenarului Marii Uniri. Data terminării construcţiei a fost schimbată până acum de două ori. Costurile estimate între timp au scăzut puţin.

Patriarhia Română are planuri clare cu Catedrala Mântuirii Neamului: va fi sfinţită peste 2 ani, de Ziua Naţională. Termenul este menţionat chiar de Preafericitul Daniel în Pastorala Învierii.

„În mod deosebit, mulţumim tuturor celor care au sprijinit până acum şi celor care vor sprijini, prin cuvânt şi faptă, moral şi financiar, construirea Catedralei Mântuirii Neamului (ajunsă la 70% din volumul cantităţilor de lucrări), pentru ca aceasta să poată fi sfinţită la 1 decembrie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire a românilor într-un stat independent. Această Catedrală este în acelaşi timp o necesitate practică şi un simbol al credinţei, libertăţii şi demnităţii poporului român.”

Părerile privind oportunitatea uriaşei construcţii rămân împărţite.

Prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului va fi oficiată doar după ce va fi pictată catapeteasma.

Şantierul pentru cea mai mare construcţie religioasă din România a început la finalul anului 2010.

Între timp, termenele s-au prelungit, iar costurile au fost diminuate.

Anul trecut, când catedrala era ridicată în proporţie de 60%, se cheltuiseră 46 de milioane de euro. Acum urmează cea mai grea parte a construcţiei – turlele şi acoperişul, pentru care costurile estimate sunt de cel mult 45 de milioane de euro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *