Ultimele Știri

Câte cazuri de gripă porcină au apărut în România, după izbucnirea epidemiei în Ucraina. Vama Siret e în stare de alertă

gripa porcina ah1n1

Punctul de trecere a frontierei de la Vama Siret este monitorizat permanent, iar orice persoană despre care există suspiciunea că este infectată cu AH1N1 va fi dusă cu ambulanța la spitalele din Rădăuți ori Suceava.

În țara vecină, epidemia a făcut până acum peste 150 de victime. În România au fost confirmate 20 de cazuri de gripă porcină, dintre care 6 în București.

Personalul din Vama Siret a fost instruit cu privire la riscurile acestei boli și la simptomele ei, iar cei de la DSP Suceava monitorizează zi și noapte traficul prin punctul de trecere al frontierei din această zonă. De altfel, toți cei care lucrează aici au fost sau urmează să fie vaccinați.

Unii dintre cei care trec des granița în ambele țări și care stau în satele de lângă frontiera cu România nu par a înțelege însă gravitatea situației.

Dincolo de legendarul trafic cu țigări sau alte mărfuri de contrabandă, vameșii și polițiștii de frontieră sunt acum și mai atenți la mașinile care intră în România. Împreună cu cei de la DSP, ei trebuie să facă o evaluare a tuturor persoanelor suspecte de o eventuală îmbolnăvire cu AH1N1.

Autoritățile române spun că vor rămâne în alertă pe toată perioada epidemiei din Ucraina. Pentru că mulți oameni din Suceava merg la cumpărături în magazinele din țara vecină, datorită prețurilor mai mici, riscul crește de la o zi la alta. Specialiștii recomandă vaccinarea în fiecare an pentru gripa porcină.

Potrivit autorităților ucrainiene, cea mai mare rată de infectare se înregistrează în Kiev, iar valul de îmbolnăviri s-a extins și către Cernăuți și granițele României. În țara noastră au fost confirmate până acum 20 de cazuri de îmbolnăvieri de gripă porcină din care șase în București.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*