Ultimele Știri

Catastrofă în Kazahstan, peste 120.000 de antilope au murit în decurs de o lună

La ultimele statistici în ceea ce privește numărul de antilope care se aflau în Saigaua Kazahă, s-a estimat un număr de 300.000 de antilope. Însă acum acestea sunt în pericol de dispariție, de când mai mult de 120.000 dintre ele au murit subit, în ultima lună.

Analizele preliminare au arătat că acest eveniment catastrofic a fost cauzat de factori de mediu și biologici. Este îngrijorător că pe zi ce trece se descoperă alte cadavre ale antilopelor, iar specialiștii spun că dacă nu se vor lua măsuri, specia va risca să dispară.

Mai mulți specialiști au ajuns în Kazahstan și recoltează probe atât de la cadavrele animalelor cât și din sol și apă. Totuși, se pare că bacteria continuă să facă victime, astfel specialiștii spun că bacteriile afectează organismele care au un sistem imunitar scăzut, prin urmare ei vor examina și animalele care sunt încă vii.

„Ele urmează să aibe probleme cu respirația, acestea nu pot respira cu ușurință. Ele nu mai mănca și sunt extrem de deprimate; mamele mor și apoi vițeii sunt foarte neliniștiți și apoi mor și ei, poate una sau două zile mai târziu”, a declarat veterinarul Richard Kock de la Colegiul Regal din Londra.

Prima antilopă moartă a fost găsită pe 11 mai, iar în decurs de 15 zile au fost descoperite încă 120.000 de cadavre în habitatul natural al acestor animale.

„Este o imensă tragedie. Dacă se va mai întampla și anul viitor, antilopele vor dispărea cu totul”, a declarat zoologul Bibigul Sarsenova.

Primele analize arată că motivul deceselor este bacteria numită pasteurllosis, care poate afecta atât animalele cât și oamenii. Această baterie apare în tractul respirator.

Oamenii de știință kazahi fac teste acum asupra solului, aerului și apei pentru a rezolva acest mister al morții în masă. Ei sunt ajutați de experți din Marea Britanie, Germania și de la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*