Ultimele Știri

Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu vor să revină în competițiile de gimnastică

revenire catalina ponor

Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu se pregătesc intens pentru revenirea în cadrul competițiilor de gimnastică, chiar dacă multiplii campioni și-au anunțat retragerea acum doi ani din activitatea sportivă.

La 27, respectiv 34 de ani, Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu vor să revină în sportul de performanță, iar pentru aceasta, cei doi au anunțat Federația Română de Gimnastică să-i înscrie în sistemul de control antidoping WADA, măsura fiind obligatorie cu şase luni înaintea intrării în concurs. Despre acest lucru a declarat peședintele FRG, Adrian Stoica.

„Da, e adevărat. Amândoi au dorinţa de a reveni în activitate, care înseamnă din punctul nostru de vedere să-i înscriem în sistemul de control WADA cu şase luni înainte de o eventuală revenire clară în competiţii. Ţinând cont de dorinţa lor, am luat această decizie fără de care nu ar putea concura dacă ar ajunge la acel punct”, a declarat Adrian Stoica.

Şeful FRG a mai spus că Marian Drăgulescu se pregăteşte şi cu lotul României, în timp ce Cătălina Ponor se află încă în Puerto Rico, susţinând pregătirea pe cont propriu.

„Amândoi se pregătesc prin mijloace proprii, şi chiar dacă se pregătesc şi cu loturile, mă refer la Marian Drăgulescu, nu au niciun fel de subvenţie din partea noastră. Este ceva legat de renta lor viageră care nu se poate suprapune cu o altă cheltuială a statului cu pregătirea lor. Când vor veni să spună: gata, intrăm în pregătire, noi vom anunţa oficial acest lucru, obligatoriu pentru suspendarea rentei lor viagere”, a spus Stoica.

El consideră că revenirea celor doi foşti multipli campioni ar fi benefică pentru ambele părţi, însă doar dacă vor putea ajuta echipele României.

„Dacă îşi vor reveni la o anumită structură de pregătire, chiar dacă nu la un maxim de formă, dar undeva să poată ajunge să ajute echipele României, atunci cu braţele deschise îi aşteptăm. Va fi greu, dar nu vrem să le tăiem entuziasmul şi cred că, în mod sigur, va fi benefic pentru ambele părţi”, a conchis Adrian Stoica.

Amintim că, Cătălina Ponor a cucerit de-a lungul carierei trei medalii de aur pe echipe, la bârnă și sol, la Jocurile Olimpice din 2004, iar la Olimpiada din 2012 a obținut o medalie de argint și una de bronz la sol, respectiv alături de echipa națională de gimnastică a României.

Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial și european, a reușit să aducă 3 medalii olimpice pentru România la JO de la Atena din 2004, obținând argint la sol şi bronz la sărituri şi pe echipe.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*