Ultimele Știri

Cătălina Ponor, după înfrângere: ”Am încercat să reprezint România cât am putut de bine. Campioană olimpică sunt, şi nu o dată, de trei ori”

Gimnasta Cătălina Ponor a declarat că a încercat să reprezinte România ”cât a putut de bine”, însă evoluția sa a fost influențată și de mesajele negative pe care le-a primit.

Cătălina Ponor s-a clasat doar pe locul 7 în finala de la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Aceasta a fost notată cu 14.000: 5.800 dificultate şi 8.200 execuţie.

„A fost greu. Am încercat să lupt, să reprezint România cât am putut de bine. Din păcate, au fost multe emoţii, multe mesaje negative, care m-au atins. Ştiam că este presiune mare pe mine, nu m-am gândit la medalie, doar să-mi fac exerciţiul. Din păcate, nu am reuşit o performanţă. Important este că sunt sănătoasă. Nu mi-am pus deloc problema retragerii, vreau să mă duc la Europenele de la Cluj, mai am de luptat!

Am dat undă verde acelor mesaje negative şi gânduri negative îndreptate către mine de acele persoane care nu şi-au dorit ca eu să fiu aici. Campioană olimpică sunt, şi nu o dată, de trei ori. Nu am absolut nimic de pierdut. Mi-am jucat şansa până la capăt. Dar n-a fost să fie.

Am îmbrăţişat-o îndelung pe olandeza Wevers, câştigătoarea, pentru că mi-a spus că eu am fost exemplul ei în 2004. Şi tocmai de aceasta a ajuns aici, pentru că şi-a dorit să ajungă ca mine. Iar eu nu sunt o persoană care să ţină ură, să doresc răul cuiva. De aceea mi-am dorit să-şi facă exerciţiul cum trebuie. Ea a avut un respect foarte mare pentru mine, iar eu o felicit că a reuşit să mă ajungă şi să devină campioană olimpică la bârnă”, a declarat Ponor pentru un post de televiziune.

Cătălina Ponor a obținut până în prezent cinci medalii la Jocurile Olimpice: trei de aur la Atena în 2004, una de argint şi una de bronz în 2012 la Londra.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*