Ultimele Știri

Cătălin Ivan: Ponta şi-a depus mandatul. Se doreşte transformarea PSD-ului într-un fel de sectă

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat că în perioada în care s-a decis excluderea lui Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie din partid, Victor Ponta şi-a depus mandatul. Social-democraţii au decis, însă, la acel moment, ca premierul să asigure interimatul până la Congres.

„Este evident că ce s-a întâmplat în Diaspora a afectat rezultatul alegerilor.Peste tot în lume, un eşec este asumat. Nu poţi să pierzi alegerile şi să vii tot tu cu un proiect reformator, nu cred că Dragnea, după 7 ani de condus partidul, poate veni acum cu ceva inovator, care să schimbe partidul din temelii. Eu nu consider că partidul trebuie schimbat din temelii, avem nevoie de structuri în teritoriu mult mai puternice. Avem nevoie de lideri foarte puternici în teritoriu”, a spus Cătălin Ivan, în cadrul unei emisiuni tv.

Cătălin Ivan a vorbit și despre decizia partidului PSD de a-i exclude din partid pe Vanghelie, Șova și Geoană.

„A fost o decizie forţată în acel moment. Era un moment tensionat, Ponta îşi depusese mandatul, noi am insistat să rămână ca să conducă având un mandat de interimat până la Congres, pentru că se vorbea de un congres foarte rapid. Partidul nu l-a chemat înapoi, s-a hotărât ca, până la Congres, să nu creăm convulsii în partid că şi aşa situaţia era foarte complicată, până la Congres, doar până la Congres, să se asigure acest interimat, să nu facem schimbări radicale până atunci. Urmând ca atunci să fie prezentate mai multe proiecte şi să hotărâm acolo în ce direcţie va merge partidul”, a declarat Cătălin Ivan.

Mai mult, europarlamentarul a comentat și declarația lui Radu Mazăre prin care îi cere lui Victor Ponta să demisioneze de la șefia PSD.

„Este o declaraţie corectă. Organizaţiile judeţene din teritoriu şi-au făcut foarte bine treaba, a fost o mobilizare exemplară, nu pot fi găsiţi ei vinovaţi pentru greşelile catastrofale făcute mai ales în turul 2 de conducerea centrală”, a comentat europarlamentarul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*