Ultimele Știri

Cătălin Homor, directorul general al CNAIR, a fost demis. Dragnea își pune oamenii în funcții

catalin homor

Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis marţi, în cadrul unei şedinţe, revocarea din funcţie a directorului general, Cătălin Homor, sub pretextul unor ”deficienţe” în gestionarea activităţilor companiei, potrivit unui comunicat publicat miercuri.

Revocarea a avut loc la patru zile după ce premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să ia măsuri pentru demiterea lui Homor sub pretextul „modului deficitar” în care au fost coordonate acţiunile de deszăpezire la nivel naţional.

Marţi, consiliul de administraţie al CNAIR s-a reunit, la solicitarea ministerului Transporturilor, pentru a analiza realizarea obiectivelor din mandatul lui Homor.

”În cadrul şedinţei, membrii consiliului de administraţie au constatat deficienţe de gestionare a activităţilor CNAIR din ultima perioadă şi au decis revocarea din funcţie a directorului general”, se arată în comunicat.

Totodată, Răzvan Cuc a dispus Corpului de control să efectueze la CNAIR o verificare a materialelor necesare deszăpezirii, a utilajelor speciale şi starea de funcţionare a acestora, precum şi a stocurilor de material antiderapant şi combustibil.

În plus, ministrul a dispus verificarea situaţiei contractelor cu firmele private pentru deszăpezire şi a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Directorul general al CNAIR, Cătălin Homor, a fost numit în această funcţie la finalul anului 2015, după ce anterior a fost director general al Metrorex. Premierul s-a arătat, sâmbătă, dezamăgit de modul în care au fost făcute stocurile de materiale antiderapante.

„Dragnea își pune oameni în fruntea instituțiilor statului, fără perdea. Domnul Homor nu a făcut mare lucru la CNAIR și situația autostrăzilor e neschimată, dar acțiunea PSD e evidentă. Același lucru s-a întâmplat și la RATB, unde Gabriela Firea a găsit pretextul perfect pentru a schimba niște indivizi cu alții, dar apropiați partidului. Mafia roșie se instalează la robinetul banului public.” – Nota redacției

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*