Cât mai durează vremea neobișnuit de caldă și ce temperaturi se vor înregistra de Florii

  • Adelina Mitrache
  • 18 aprilie 2016
  • Vremea
camp_primavara

Astăzi vremea va fi neobişnuit de caldă, dar în următoarele zile, vremea se va răci accentuat și va fi capricioasă. În weekend-ul Floriilor, maximele vor fi apropiate de cele normale.

Vremea va fi neobişnuit de caldă astăzi cu temperaturi mai degrabă specifice lunii iulie, în mare parte din ţară. Maximele termice se vor situa între 22 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice. Mai ales spre seară furtunile îşi vor face apariţia local în jumătatea de nord a ţării şi doar izolat posibil în celelalte regiuni. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor veni însoţite de vânt intens şi posibil de grindină.

În prima jumătate a acestei săptămâni vremea se va răci accentuat şi va fi capricioasă. Mâine vor apărea averse la început în Banat, Transilvania şi Moldova, apoi mai ales în sud şi în sud-est. Miercuri ploile fi mai frecvente în jumătatea de sud-est a teritoriului, iar la munte, la peste 1700m, vor fi şi ninsori. Temperaturile nu vor mai trece de 20 de grade pe nicăieri. În următoarele două zile orele cu soare vor fi tot mai numeroase, iar ploile rare. Vineri vor creşte şi temperaturile, iar în vest şi în sud se vor atinge 22 de grade Celsius.

În weekend, inclusiv de sărbătoarea Floriilor, dar şi pe parcursul săptămânii viitoare variaţiile de temperatură nu vor fi semnificative, iar maximele se vor menţine apropiate de cele normale, în majoritatea regiunilor. La nivelul întregii ţări vor fi valori diurne cuprinse, în general, între 12 şi 22 de grade. Va fi soare, dar şi intervale cu vreme instabilă, aproape în fiecare zi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *