Ultimele Știri

Cât de responsabili sunt părinții de succesul copilului lor. Abilitățile de care acesta are nevoie pentru a reuși în viață

copiii

Foarte mulți părinți cred că șansele de succes ale copilului lor sunt oferite de educația primită la școală, adevărul este însă că aceștia sunt cei mai responsabili de reușita copilului în viață.

Pentru a reuși în viață, copilul are nevoie să dobândească anumite abilități. În dobândirea acestora, părinții au cel mai important rol, deoarece ei sunt principalele modele ale copiilor.

  1. Încrederea – Fie că este vorba despre teme, proiecte sau chiar jocuri, este foarte important pentru copil să aibă sentimentul că poate face față provocărilor.
  2. Importanța muncii – Copilul trebuie să învețe cât este de important efortul depus în îndeplinirea unei sarcini.
  3. Inițiativa – Copiii trebuie încurajați să aleagă anumite cursuri sau activități pe care vor să le urmeze.
  4. Perseverența – Situațiile dificile, în care sunt lăsați să se descurce singuri, îi vor ajuta pe copii să deprindă abilitatea de a face față tuturor provocărilor.
  5. Curajul – Un copil curajos este un copil încrezător și perseverent.

Pe lângă aceste abilități, este foarte important ca cei mici să dobândească: onestitatea, auto-disciplina, ușurința în comunicare, responsabilitatea și toleranța față de cei din jur.

Mai multe pe qbebe.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*