Ultimele Știri

Cât cheltuie turiștii străini atunci când vin în România

Turiștii străini au cheltuit în primul trimestru, în România, 1,11 miliarde lei, ceea ce înseamnă în medie 2.684,9 de lei de persoană la un număr de 414.000 de turiști.

Cei mai mulți dintre turiștii veniți în România sunt interesați de conferințe sau diverse cursuri, cheltuielile lor ridicându-se la 711,3 milioane lei, din care jumătate reprezintă costul cu cazarea, majoritatea preferând mic dejunul inclus, potrivit datelor publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Aproximativ 36% din numărul total de turiști străini vin în România cu scopuri particulare, care includ sesiunile de cumpărături, evenimente culturale și sportive, tratamente medicale. De asemenea, cei care au venit strict pentru vacanțele au avut o pondere de 61,7%.

Jumătate dintre cheltuielile pentru afaceri (54,5%) au fost repartizate pentru cazare, 93,7% dintre turiști preferând mic dejunul inclus. Turiștii au mai lăsat 16,5% din banii cheltuiți în restaurante și baruri, iar 12,8% au fost pentru cumpărături, potrivit Profit.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*