Ultimele Știri

Cât câştigă un șofer de autobuz și ce salarii au șefii de la RATB

ratb

Cel mai bine plătit șofer de autobuz din București primește lunar 3.507 lei și bonuri de masă în valoare de 93 de lei. Majoritatea angajaților Regiei Autonome de Transport București au salarii cuprinse între 2.200 de lei și 2.800 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoare de 200 de lei, potrivit Business Magazin. Salariile diferă destul de mult chiar și pentru același post, în funcție de vechimea în muncă și de experiență. 

RATB are în acest moment aproape 11.000 de angajați, cam cu 3000 mai mult decat ar avea nevoie în realitate, iar pentru salariile lor Regia plătește anual 505 milioane de lei. Din totalul de angajați, 262 au funcții de conducere. Numărul șefilor a crescut cu 100 în ultimii șapte ani. Ca să le achite un salariu mediu lunar de 4000 de lei, Regia cheltuie anual 4.800.000 de lei. Primele de vacanță reprezintă 80 la sută din leafa pe o lună, iar la final de an se acordă al 13-lea salariu. De asemenea, nașterea unui copil este răsplătită cu suma de 1.850 de lei.

ratbCondițiile de transport public, însă, nu se ridică la nivelul cheltuielilor, acestea fiind, in general, neigienice și improprii. Lipsa aerului condiționat, pavimente pătate, pline de praf și grăsimi, protecțiile barelor de susținere deteriorate, podele exfoliate cu risc mare de accidentare  sunt doar cateva dintre problemele pe care le întâmpină călătorii. 

RATB este cel mai mare datornic la bugetul de stat, cu restanțe de peste 450 de milioane de lei. Regia primește anual 530 de milioane de lei de la Primăria Capitalei și are venituri proprii de 170 de milioane de lei. În anul 2014, RATB a înregistrat pierderi de 47 de milioane de lei care cad tot în sarcina banului public. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*