Ultimele Știri

Câştigul salarial mediu a crescut în iunie cu 0,7% față de luna anterioară

Câştigul salarial mediu a crescut în iunie cu 0,7% față de luna anterioară, acest procent însemnând 12 lei, ajungând la 1.818 lei net. Cele mai mari valori au fost înregistrate în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (5.019 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.032 lei), potrivit datelor INS.

Potrivit Institutului Național de Statistică, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna precedentă în majoritatea activităților din sectorul economic, ca urmare a acordării de premii ocazionale (chiar și prime de vacanță), sume din profitul net și alte fonduri precum tichetele de masă sau tichetele cadou. De asemenea, creșterea salariului mediu se datorează și realizărilor din producție sau a încasărilor mai mari.

Domeniile în care s-au înregistrat cele mai mari creșteri țin de fabricarea băuturilor (16,5%) şi fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, activităţi de editare, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor – între 10% şi 14,5%.

Totodată, s-au înregistrat și scăderi în domenii precum extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale – cu 23,1% şi fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, activităţi auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activităţi de asigurare şi fonduri de pensii), silvicultură şi exploatare forestieră (inclusiv pescuit şi acvacultură), activităţi de servicii anexe extracţiei- între 9,5% şi 14,5%, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*