Câștigătoarea US Open, Petra Kvitova, a consumat substanțe interzise la Jocurile Olimpice

  • Adrian Marinescu
  • 15 septembrie 2016
  • Sport
petra kvitova

Petra Kvitova apare pe lista sportivilor care au consumat substanțe interzise la Jocurile Olimpice, potrivit informațiilor publicate de grupul de hackeri ruși Fancy Bears. Petra Kvitova este numărul unu mondial în tenisul feminin, după ce a surclasto pe Serena Williams.

Petra Kvitova a consumat fomoterol si albuterol, substanțe folosite în general în tratarea astmului. Ele sunt interzise deoarece relaxează mușchii și ajută ca în plămâni să ajungă mai mult aer.

Datele publicate de hackeri în acest al doilea calup vizează sportivi din opt țări, SUA, Germania, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Polonia, România și Rusia. Printre sportivii nominalizați figurează jucătoarele de tenis Bethanie Mattek-Sands (SUA) — medaliată cu aur la dublu mixt, Petra Kvitova (Cehia), ciclistul britanic Christopher Froome (Marea Britanie) — medaliat cu bronz la contratimp etc.

În prima sa acțiune, grupul Fancy Bears, a publicat date confidențiale legate de jucătoarele americane de tenis Serena și Venus Williams, gimnasta americană Simone Biles și baschetbalista americană Elena Delle Donne.

”WADA e conștientă că acest atac criminal, care a expus cu nesăbuință datele personale a 29 de sportivi, va fi foarte deranjant pentru sportivii în cauză și va provoca neliniște pentru ceilalți sportivi care au participat la Jocurile Olimpice Rio 2016 Olympic Games”, a declarat directorul general al organizației mondiale antidoping, Olivier Niggli, într-un comunicat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *