Ultimele Știri

Castelul Banffy a pătruns în suflet

“Electric castle” a reprezentat pentru majoritatea tinerilor un weekend de evadare în satul Bonțida și muzică bună. Conceptul acestui festival a început cu mai bine de jumătate de an în urmă când organizatorii s-au gândit la o locație inedită pentru un festival, împrejurul unui castel. Au început imediat o organizare atent gândită și în scurt timp publicul clujean și străin a aflat de aventura electrică care a avut loc din 21 până în 23 iunie.

Formații cunoscute precum Pendulum DJ Set, Morcheeba, A-Skillz feat Krafty Kuts, Pop Killers, Dope D.O.D,Telepopmusik și alți zeci de artiști au încântat timp de 3 nopți iubitorii de muzică electronică, dub-step și drum and base. Muzica și distracția erau prezente până în zori în cadrul celor 4 scene, două afară și două înăuntrul castelului.

Marton Imola, liceană în clasa a 12-a a fost  încântată atât de prestatia artistilor la festival cât și de organizarea despre care spune că a întrecut toate festivalele din România.  Au impresionat-o formația Pop Killers pe care i-ar plăcea să îi revadă și anul viitor fiindcă știu să țină mulțimea în priză. Cât despre atmosferă, ea este de părere că nu poate fi descrisă, trebuie simțită.

electric-castle

Înaintând prin mulțime ajungem într-un labirint cu luminițe și hamace,chiar lângă heleșteu. Este un loc unde tinerii se odihnesc după concerte sau se formează noi prietenii. Pretutindeni se aud râsete de oameni fericiți care se bucură de noaptea răcoroasă și de muzică. O întâlnim și pe Ruxandra Zaharia, o tânără din Iași, masterandă în Cluj. Pentru ea festivalul a însemnat multă energie pe care fie a consumat-o fie a dobândit-o. I-a plăcut locația fiindcă e inedită și accesibilă pentru majoritatea, iar ca și formații au impresionat-o Morcheeba, CTC, Fine it’s pink și Pendulum.

Începe concertul iar jocurile de lumini se joacă prin părul fetelor care dansează. Apare formația Pendulum pe scenă iar tinerii cântă hipnotizați. Steagul României flutură, arătând admirație pentru artiști. Artificiile brăzdează cerul înnorat după ploaia de noaptea trecută, oferindu-le participanților clipe unice.

Festivalul-Electric-Castle-4

Andrei Mihu, participant și în cadrul festivalului Peninsula doi ani la rând este convins că ediția de anul viitor a acestui festival, va fi, pe puțin la fel de spectaculoasă. Singurul lucru care l-a deranjat au fost prețurile destul de mari, în rest s-a bucurat de spiritual festivalului. Electric Castle a reprezentat pentru el un mix de sentimente și trăiri.

Primele raze ale soarelui se îmbină cu dansul și cântecul tinerilor. Mulți ar dori să mai continue încă o noapte. Organizatorii încep să dezmembreze rampele de skate și bmx unde au avut loc concursuri trei seri la rând. Corturile încep să se rărească pe măsură ce soarele urcă pe cer și încălzește zidurile vechiului castel. Tinerii părăsesc festivalul cu amintirea unui weekend frumos și cu visul ediției viitoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*