Ultimele Știri

Castanele stimulează creierul, previn cancerul și dau energie

Castanele sunt folosite în bucătărie încă de pe vremea romanilor. Proaspete, au un conţinut caloric mult mai mic decât nucile, migdalele sau fructele uscate. În plus, nu au deloc colesterol şi gluten. Însă de departe cel mai important lucru este faptul că acestea conţin vitamina C.

Castanele sunt extrem de bogate în fibre, având aproximativ 8 grame de fibre la suta de grame, iar beneficiile lor nu mai sunt demult un secret. În contact cu apa, cele insolubile formează un gel în interiorul intestinului, care ajută la reducerea colesterolului şi la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Fibrele solubile aduc, la rândul lor, o contribuţie semnificativă în reglarea tranzitului intestinal şi în prevenirea constipaţiei şi a inflamaţiilor.

Castenele sunt bogate şi în mangan, ce are rolul de a elimina radicalii liberi şi de a reduce astfel, şansele de apariţie a cancerului. Consumul de castane ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. Datoritaăconţinutului de vitamine din toata gama B, sunt recomandate ca gustare în perioadele stresante sau de efort intelectual prelungit, consumul lor dând un boost de energie şi stimulând activitatea creierului. Astfel, îmbunătăţesc şi capacitatea de concentrare.

Doar 100 de grame de castane conţin aproximativ 30% din necesarul de cupru al organismului, un mineral esenţial pentru întărirea rezistenţei oaselor, dar şi pentru formarea celulelor roşii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*