Ultimele Știri

Cascada Bigăr (Caraş-Severin), în topul celor mai frumoase cascade din lume

Cascada Bigăr din România  se află în topul celor mai frumoase cascade din lume, după ce site-ul american The World Geography, care a alcătuit o listă cu cele mai impresionante cascade din lume, a adăugat-o pe primul loc.

Cascada Bigăr se află în județul Caraș-Severin, în Valea Minișului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B.

Rezervația Naturală Bigăr cuprinde un izbuc, o peșteră, un pârău și o cascadă, toate amplasate spre Țara Almăjului, pe partea dreaptă a Cheilor Minișului, acolo unde drumul întâlnește, imaginar, paralela 45 latitudine nordică a globului pământesc.

„Renumita cascadă aparține Direcției Silvice Caraș-Severin, dar, în același timp, și Parcului Național Cheile Nerei — Beușnița, care a început deja să gospodărească această zonă, pentru că aici vin din ce în ce mai mulți turiști și vrem ca zona să arate bine, să fie curat”,  a declarat Ștefan Stănescu, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin.

Pe timpul verii, Cascada Bigăr este vizitată de mii de turişti.

Cascada Bigar atrage prin ciudăţenie, pare de-a dreptul o anomalie daruită de ceea ce la origini a fost lavă vulcanică, modificată şi transformată de mişcarile Terrei de-a lungul erelor geologice până la produsul final, a cărui unicitate este recunoscută şi  peste hotare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*