Ultimele Știri

Căsătoria civilă ar putea fi făcută la biserică

Mai nou, căsătoria civilă și cea religioasă s-ar putea realiza în același timp, la biserică. Este un proiect de lege realizat de deputatul UDMR, Szabo Odon. 

Deputatul UDMR susține că acest proiect vine în ajutorul mirilor și invitaților, scutindu-i pe aceștia de drumuri la starea civilă și apoi la biserică. Prin urmare, preoții își vor asuma și atribuțiile ofițerilor de stare civilă.

Totuși rămâne la latitudinea mirilor dacă vor alege această variantă sau nu, mai ales că nu vor fi scutiți de drumuri și birocrație. Actele pentru căsătorie trebuie să fie depuse la primărie, și tot acolo trebuie să ducă certificatul de căsătorie, dacă acesta e eliberat de preot.

„Economiseşti timp, bani şi pentru cuplu este un moment de solemnitate maximă într-o singură locaţie”, a spus Szabo Odon, deputat UDMR, iniţiatorul legii.

Preoții sunt de acord cu acestă lege.

„Până la urmă, biserica este cea care consfinţeşte şi nu două vorbe spuse de un primar”, a spus preotul Constantin Ungureanu.

Supărați sunt ofițerii de stare civilă care nu sunt de acord cu faptul că preoții ar putea să le ia locul.

„Este inutilă această lege. Avem stări civile în ţară, cu oameni suficient de bine pregătiţi, perfecţionaţi anual”, a precizat Sofia Melinte, ofiţer de stare civilă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*