Ultimele Știri

Casa președintelui Băncii Naționale a Moldovei a fost atacată cu o grenadă ofensivă

Casa președintelui Băncii Naționale a Moldovei a fost atacată cu o grenadă ofensivă în timpul nopții, însă în casă nu s-ar fi aflat decât paznicul. 

Procuratura Generală a Republicii Moldova a inițiat pornirea urmăririi penale în urma exploziei unei grenade ofensive aruncate în casa guvernatorului demisionar al BNM, Dorin Drăguţanu. 

Dosarul penal este deschis pe infracțiunea act terorist, mai exact art. 278 din Codul Penal al RM. Investigațiile sunt efectuate de către un grup mixt de urmărire penală, cu participarea procurorilor Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze de criminalitate organizată şi excepţionale a Procuraturii Generale, ofițeri de investigații din cadrul poliției și Serviciului de Informații și Securitate.

Potrivit PG, incidentul a avut loc în data de 1 februarie, în jurul orei 02:40, când Guvernatorul BNM și membrii familiei sale se aflau în casă. Explozia s-a produs la balconul de la etajul doi al casei și a fost provocată de o grenadă de tip RG-42. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit în urma deflagraţiei, fiind deteriorate doar elemente ale construcției.

Cei care vor fi găsiți vinovați riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 până la 15 ani.

Anterior, șeful interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat pentru Realitatea.md că o persoană necunoscută a aruncat obiectul explozibil, geamurile mai multor fereste fiind sparte, iar o porțiune a casei – deteriorată.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*