Ultimele Știri

Cărțile sus, Clujul citește: Marșul lecturii a adus sute de tineri în stradă

Câteva sute de tineri au ieșit în stradă cu cărțile în mână pe străzile Clujului pentru a promova lectura. Evenimentul a deschis a patra ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania care se va desfășura începând de astăzi, până duminică la Cluj și care îi va aduce față în față cu cititorii lor, printre alții, pe scriitorii Mircea Cărtărescu, Andrei Codrescu și Alessandro Baricco.

Marșul s-a desfășurat din fața sediului rectoratului UBB și până la Piața Unirii, unde editurile și-au etalat cărțile pentru festival. Scriitoarea Ana Blandiana a fost invitatul special la marșul lecturii.

„Important nu este că am luat un premiu, ci că astăzi am luat parte, după ce toată viața am participat la nenumărate mitinguri de protest, la primul miting al cititorilor, un miting pentru, nu contra, pentru citit, pentru literatură. Este un mare noroc pentru mine. Încercați să înțelegeți ce fericire înseamnă cititul. Pentru mine a citi a fost partea de fericire a vieții mele”, a spus scriitoarea Ana Blandiana.

Ana Blandiana la Marșul Lecturii

Ana Blandiana 

Poeta Ana Blandiana a fost laureata Festivalului Naţional de Literatură, a primit şi o diplomă cu titlul de Scriitor al Transilvaniei din partea organizatorilor Festivalului de Carte, lucruri de care, fireşte, s-a bucurat. Dar cel mai mult a încânat-o acest miting dedicat cărţii şi lecturii.

„Premiile sunt impresionante prin surpriză, e o chestiune de noroc, de dragoste a celorlalţi pentru tine. Nu sunt cele mai importante lucruri. Dar m-a impresionat din toată inima acest miting pentru carte. Ideea că aici poate să aibă loc un miting atât de frumos, un miting cultural, pentru carte, este efectiv o fericire pentru mine şi o dovadă de cât de mult s-a schimbat lumea. Eu sper c-am rămas la fel…”, a mai spus Ana Blandiana.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*