„Cartele prepay românești, folosite în Siria și Irak.” Anunțul făcut de SRI despre identitatea persoanelor care le utilizează

  • Adelina Mitrache
  • 29 martie 2016
  • Social
cartele

”Cartelele prepay românești au fost folosite în Siria și Irak, însă nimeni nu poate spune dacă utilizatorii erau români rezidenți în acele zone sau teroriști”, precizează Serviciul Român de Informații.

Premierul României a declarat duminică , în emisiunea ”După 20 de ani”,de la ProTV, că aceste cartele au fost folosite în pregătirea unor atentate teroriste în Uniunea Europeană.

„Potrivit informațiilor pe care le detțnem, inclusiv din cooperare cu alte structuri din SNPCT și parteneri externi, cartele nenominale ale operatorilor români de telefonie mobilă sunt folosite în areale de conflict, inclusiv Siria și Irak. Întrucât identitatea persoanelor care le utilizează nu poate fi stabilită, există posibilitatea ca aceste cartele să fie utilizate de cetățeni români rezidenți în Siria (sau alte zone de conflict), dar și de persoane având conexiune cu entități teroriste”, explică SRI.

Premierul Dacian Cioloș a subliniat, duminică, necesitatea unui control mai bun al vânzării cartelelor prepay, adăugând că în perioada următoare ministrul Justiției și cel al Internelor vor aduce în atenția Executivului ”aceste elemente”.

„Ei se plâng (autoritățile responsabile – n.r.)… știți discuția veche apropo de cartelele prepay. De exemplu, înțeleg că România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care vinde încă cartele prepay fără un control de identitate. Înțeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele prepay din România în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România”, a spus Cioloș.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *