Ultimele Știri

Carnavalul de la Koln începe sub semnul terorii: ‘Avem în față o provocare uriașă’

politie germania carnaval koln

Carnavalul de la Koln începe joi, dar într-o atmosferă de îngrijorare. Organizatorii, împreună cu poliția și primăria, au pus la punct un amplu plan de securitate.

Principala temere este o repetare a agresiunilor din noaptea de Anul Nou care au șocat societatea germană.

Sute de mii de oameni sunt așteptați la Koln pentru a participa la carnavalul care se încheie pe 9 februarie, înainte de Lasata Secului. Ideea unor mari aglomerări în aer liber îi neliniștește pe polițiștii germani. Acesta a fost și cadrul în care sute de femei au fost atacate și hărțuite sexual în noaptea de anul nou de către grupuri de migranți.

Pentru ca astfel de incidente să nu se repete, autoritățile au dublat numărul agenților trimiși să patruleze.

Wolfgang Baldes, purtătorul de cuvânt al poliției din Koln: „Avem în față o provocare uriașă. Iar polițiștii nu pot face singuri față. Prin urmare, lucrăm în strânsă cooperare cu primăria din Koln și cu organizatorii carnavalului.”

În plus, autoritățile din Koln au împărțit pliante, inclusiv în limba arabă, cu reguli de conduită la carnaval. „Abordările cu tentă sexuală nu sunt permise. NU înseamnă NU!” este mesajul pentru străini. În plus, membrii unei organizații umanitare țin cursuri intitulate „Carnavalul de la Koln pentru începători”.

„Domnilor, dacă vă purtați cum trebuie, dacă sunteți fermecători, drăguți și dacă nu insistați, ați putea avea succes cu doamnele.”

Turistele care au ajuns la Koln nu se arată a fi îngrijorate.

„Eu le spun tuturor să se bucure de carnaval. Nouă nu ne este teamă să fim aici.”

Situația pare să fie diferită în rândul localnicelor.

„Toate femeile vor să aibă spray-uri cu piper sau cu gaz iritant. Vânzările au crescut foarte mult. Și eu mi-am cumpărat unul.”

Măsuri sporite de securitate au fost luate și de autoritățile din Bonn sau Dusseldorf, unde s-au organizat, de asemenea, carnavaluri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*