Ultimele Știri

Carmen Iohannis a dat în judecată trei instituții ale statului

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a dat în judecată trei instituţii ale statului. Soția șefului de stat le cere acestora să-i acorde majorările salariale restante din 2008 şi până în prezent.

Sindicatul profesorilor din Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu a obţinut în instanţă, în 2011, plata majorărilor salariale adoptate prin lege de Parlament în 2008, dar neplătite niciodată de Guvern.

Măsura nu i s-a aplicat şi actualei prime doamne, deoarece nu este membră de sindicat. Alături de alţi câţiva colegi, aflaţi în aceeaşi situaţie, Carmen Iohannis a deschis un proces separat împotriva liceului, a Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a Consiliului Local Sibiu.

Plata diferențelor salariale se realizează în baza titlurilor executorii a sentințelor, respectiv hotărârilor judecătorești”, spune Livia Crețulescu, purtător de cuvânt ISJ Sibiu.

Următorul termen al procesului a fost stabilit de Tribunalul Sibiu pe 18 mai. Carmen Iohannis s-a judecat cu autorităţile şi în urmă cu trei ani, atunci când soţul său era primarul Sibiului.

Potrivit declarației de avere postate de Klaus Iohannis pe site-ul Președinției României, soția sa a câștigat, în 2013, ca profesor de Limba Engleză, aproximativ 26.000 de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*