Ultimele Știri

Care sunt cele mai mari probleme ale României

În urma unui sondaj realizat în Piața Universității, pe data de 6 noiembrie, de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), reies două probleme principale, considerate de români cele mai predominante: corupția și clasa politică.

La întrebarea „Care sunt principalele probleme/revendicări pe care le aveți?'”, manifestanții au optat pentru: corupția (19%), clasa politică (10%), schimbarea sistemului (4%), 300 de parlamentari (3%), dizolvarea Parlamentului (2%), imunitatea parlamentărilor (2%).

Un procent de 61% dintre cei chestionați au spus că au mai participat și la alte mișcări de stradă până la cel de vinerea trecută.

63% dintre participanții la studiu au precizat că au aflat de mitingul de vinerea trecută de pe rețelele sociale, 14% de la televizor, 12% de pe Internet (presă), iar 11% au dat drept răspuns „altă sursă”. 64% dintre cei care au aflat de protest de pe rețele sociale au indicat că foloseau Facebook când au aflat de miting, potrivit Ziare.com.

Un set de întrebari s-a referit la cine cred cei chestionați că ar putea rezolva problemele cu care se confruntă Romania. 83% nu cred că ar putea rezolva actualii politicieni, sub presiunea populatiei. 50% sunt de părere că ar putea rezolva alți politicieni decât cei ai actualelor partide, iar 82% – specialiști competenți care să-i înlocuiasca pe politicieni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*