Care sunt cele 10 profesii cu cei mai aroganți angajați: Se cred mai importanți decât președinții executivi sau avocații

  • Nicoleta Ungureanu
  • 3 septembrie 2016
  • Social

Aroganța salariilor unor angajați crește odată cu salariul acestora, însă uneori nu ține și de importanța funcției deținute. De exemplu, în mod surprinzător, bucătarii se cred mult mai importanți, comparativ cu președinții executivi ai unei multinaționale.

Potrivit unui studiu realizat pe un eșantion de 380.000 de angajați practicanți de 480 de meserii, realizat de compania de cercetare Payscale, peste 74% din bucătarii șefi, 72% din președinții executivi și 65% din directorii artistici cred că sunt cei mai buni în compania lor, în comparație cu alți angajați cu responsabilități și poziții similare.

În primele zece meserii din punct de vedere al aroganței apar slujbe precum cea de designer floral, barman, specialist în operațiuni aeriene, operator de sisteme, tehnician de sunet, fermier și “văcar”.

Conform studiului, cu cât un salariat câștigă mai mult, cu atât crește și nivelul aroganței. 56% din salariații cu venituri peste 200.000 de dolari pe an cred că sunt “buricul pământului”, în timp ce, în rândul celor cu venituri anuale de doar 25.000 de dolari pe an, doar 3% cred că sunt cei mai buni pe poziția lor, conform Profit.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *