Care sunt băncile care încasează anual cei mai mulți bani din comisioane și dobânzi

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 septembrie 2016
  • Economie

Cele mai mari cinci bănci din sistem, care au obținut în primul semestru venituri din dobânzi de aproximativ 3,5 mld. de lei, au venituri în creştere cu 10% faţă aceeaşi perioadă de anul trecut. Este vorba despre BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen şi UniCredit.

Cele mai mari cinci bănci din sistem au obţinut venituri totale din do­bânzi de 7,2 mld. lei, luând o felie de aproape 70% din totalul câştigurilor din creditare la nivelul sis­te­mului bancar. Pe componenta de comisioane, cele mai mari cinci bănci au luat anul trecut 50% din veniturile de acest tip, scrie Ziarul Financiar.

Câş­ti­gu­rile nete din do­bânzi ale BCR s-au dimi­nuat în primul se­mestru cu 7,8%, la 934,7 mil. lei, scă­derea fiind par­ţial com­pensată de un ve­nit mai ridicat din comi­sioa­ne, cu un plus de 3,6%, la 354 mil. lei.

În cazul băncii BRD-SocGen, al doilea jucător după active, veniturile nete din dobânzi au crescut în primul semestru cu circa 7%, la 734,3 mil. lei, iar creş­terea veniturilor nete din comisioane a fost de 2,8%, la 364,7 mil. lei, conform Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *