Ultimele Știri

Care sunt băncile care încasează anual cei mai mulți bani din comisioane și dobânzi

Cele mai mari cinci bănci din sistem, care au obținut în primul semestru venituri din dobânzi de aproximativ 3,5 mld. de lei, au venituri în creştere cu 10% faţă aceeaşi perioadă de anul trecut. Este vorba despre BCR, BRD, Banca Transilvania, Raiffeisen şi UniCredit.

Cele mai mari cinci bănci din sistem au obţinut venituri totale din do­bânzi de 7,2 mld. lei, luând o felie de aproape 70% din totalul câştigurilor din creditare la nivelul sis­te­mului bancar. Pe componenta de comisioane, cele mai mari cinci bănci au luat anul trecut 50% din veniturile de acest tip, scrie Ziarul Financiar.

Câş­ti­gu­rile nete din do­bânzi ale BCR s-au dimi­nuat în primul se­mestru cu 7,8%, la 934,7 mil. lei, scă­derea fiind par­ţial com­pensată de un ve­nit mai ridicat din comi­sioa­ne, cu un plus de 3,6%, la 354 mil. lei.

În cazul băncii BRD-SocGen, al doilea jucător după active, veniturile nete din dobânzi au crescut în primul semestru cu circa 7%, la 734,3 mil. lei, iar creş­terea veniturilor nete din comisioane a fost de 2,8%, la 364,7 mil. lei, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*