Ultimele Știri

Care este prima companie din România care a decis reducerea săptămânii de lucru la 4 zile

O companie din România a făcut primul pas și a decis reducerea zilelor de lucru la 4 zile, în loc de 5. Agenţia de marketing digital WebDigital a recurs la aceste schimbări din luna august a acestui an, conform Mediafax.

Noua măsură va fi adoptată până la finalul anului şi îşi propune să aducă o îmbunătăţire a eficienţei în cadrul echipei şi să demonstreze că experienţa unui job poate progresa, prin transformarea fiecărei zi de luni în timp liber, arată un comunicat al companiei.

“Cred că, pe parcursul unei săptămâni, avem timpi morţi şi e normal ca acest fenomen să apară. În momentul în care putem să eliminăm aceşti timpi morţi şi să-i transformăm într-un beneficiu, consider că ziua de luni poate fi transformată într-o zi liberă, care să ofere o energie şi, mai ales, un nivel de productivitate mai bune pentru restul săptămânii” a declarat Ionuţ Munteanu, Managing Partner & Trainer WebDigital.

Alte țări din Europa au apelat deja la scurtarea orelor de lucru, cel mai mediatizat exemplu fiind Suedia, unde o zi de lucru este redusă de la 8 ore la 6 ore.

Şi alte companii din străinătate au introdus săptămâna de 4 zile lucrătoare, Serps Invaders din Edinburgh, o agenţie de digital marketing, luând această decizie încă din 2013. De la implementarea acestei măsuri, agenţia a raportat angajaţi mai odihniţi, s-a extins prin deschiderea unui nou birou în Barcelona, a câştigat clienţi importanţi precum Gillette, Chanel şi SEAT şi a reuşit să atragă mai multe talente din domeniul marketing-ului digital.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*