Ultimele Știri

Care este otrava albă din alimente, extrem de nocivă

Un anumit tip de aditiv, adăugat în toate alimentele şi în toate preparatele din restaurante, s-a dovedit mai nociv decât sarea sau zahărul.

Este vorba de glutamatul de sodiu (glutamat monosodic) E621, care se folosește în alimente sub forma unei pudre cristalizate, asemănătoare cu zahărul sau sarea, folosită cu scopul de a intensifica aroma mâncării pentru a obţine mai mult profit.

Medicii atrag atenţia asupra faptului că din cauza acestui aditiv se declanşează dependenţele de mâncare, deoarece îi influențează pe oameni să consume exagerat.

Substanța este prezentă în cârnaţi, salam, chipsuri, mixurile pentru supă, alimente conservate şi bere, iar companiile din industrie o utilizează pentru a oferi savoare alimentelor de proastă calitate şi pentru a reduce costurile de producţie.

Conform specialiștilor, glutamatul de sodiu este responsabil și de faptul că nu putem renunța la chipsuri, snacksuri şi semi-preparate. Acesta are însăefect negativ asupra papilelor gustative, iar consumul exagerat de alimente care au în componentă acest aditiv provoacă ameţeli, migrene, palpitaţii, slăbiciuni şi dureri în piept.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*