Ultimele Știri

Care este lista tuturor numelor grele denunțate la DNA în dosarul “Microsoft-EADS”. Prejudiciul depășeste 1 miliard euro, fiind implicați și ofițeri SRI și SIE

Noi dezvăluiri apar în dosarul ”Microsoft-EADS”, în care sunt implicate nume importante din scena politică. Afacerea “Microsoft-EADS” este anchetată de procurorii DNA Marius Vartic și Mihaela Iorga Moraru, însă până acum nu s-a apelat la nicio soluție pentru acest dosar.

La DNA există o listă cu nume impresionante și cifre incredibile. Cei mai importanți lideri ai PSD, în frunte cu Adrian Năstase, sunt menționați în declarația “martorului amenințat” Gabriel Marin, persoana cu identitate protejată, dată la DNA în 23 iunie 2014. Acesta a povestit în detaliu despre sume cu titlu de mită care ar fi fost destinate membrilor din Guvernul Năstase, inclusiv lui Adrian Năstase, sume ce erau plătite prin diverse off-shore-uri și interpuși, printre care și ofiteri SRI și SIE, potrivit Lumea Justiției.

„În 2003-2005, Claudiu Florica a exercitat presiuni pe toate canalele oficiale şi neoficiale pentru a fi reinclus în proiect, dar fără succes. Astfel, Claudiu Florica (n.r. – director Fujitsu Siemens Computers – România) s-a întâlnit în primăvară anului 2004 cu Alexandru Bittner care controla toate proiectele de IT în perioada guvernării PSD-iste, 2000-2004, iar acesta i-a oferit lui Claudiu Florica susţinerea pe lângă Adrian Năstase în proiectele sistemului de securizare a frontierelor de stat şi în proiectul licenţierii Guvernului României pentru produse Microsoft cu condiţia să renunţe să mai facă presiuni pentru a reintră în proiectul Sistemului Educaţional Informatizat. Tot în 2004, Claudiu Florica s-a întâlnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florica în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD. În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată”.

Persoanele implicate în trafic de influență și luare de mită în acest contract sunt:

Adrian Năstase, prim-ministru în perioada 2000-2004,

Alexandru Bittner, care intermedia plata mitelor către Adrian Năstase în acea perioadă,

Remus Truica, șeful Cancelariei Primului-ministru în acea perioadă,

Victor Ponta, șeful Corpului de Control al Premierului în acea perioadă,

Ecaterina Andronescu , ministru al Educației 2000-2004,

Cristina Ghitulica, șef de cabinet Ecaterina Andronescu în perioada 2000-2004,

Mihnea Costoiusecretar general al ministerului în acea perioadă,

Traian Ionescudirector în Ministerul Educației,

Valentin Cotartadirector în cadrul Ministerului Educației,

Gheorghe Dinuconsilier al ministrului Ecaterina Andronescu,

Mihai Tanasescuministrul finanțelor la acea perioadă.

Enache Jirusecretar de stat în Ministerul Finanțelor,

Dan Nicaministru MCTI.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*