Ultimele Știri

Care este atuul de care se poate folosi Iohannis pentru a refuza primirea imigranților

România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marţi de Consiliul JAI, numărul total de imigranţi alocat până în prezent Bucureştiului fiind de 4.837. Cu toate acestea, președintele are un atuu de care s-ar putea folosi pentru a refuza cota de imigranți.

Klaus Iohannis ar putea să adopte o politică prin care declarațiile sale conform cărora România nu poate accepta cota de imigranți, să fie respectate.

Astfel, potrivit Constituției României: „Art. 3 – Teritoriul(1) Teritoriul României este inalienabil.(2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.(3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”.

Prin citirea atentă a ultimului alineat din articolul 3, rezultă că președintele României poate prezenta ca fiind neconstituțională primirea a 6-7.000 de refugiați. Președintele ar avea obligația să respecte Constituția României, în primul rând, apoi să accepte deciziile UE. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*