Ultimele Știri

Card de sănătate cu CIP sau jaf din banul public?

Cardurile de sănătate ar urma să fie folosite de români începând cu data de 18 septembrie în urma semnării unui contract de distribuție cu Poșta Română. Aceste carduri de sănătate sunt absolut inutile pentru scopul pentru care au fost create. Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu au anunțat cu surle și trâmbițe semnarea contractului de distribuire a cardurilor de sănătate în valoare de 8,5 milioane euro. 

Defapt afacerea cardurilor de sănătate este o escrocherie ambalată și servită frumos românilor. Concret, cardurile pentru care s-au cheltuit 50 de milioane de euro și care ar trebui să fie distribuite în următorii 4 ani vor conține doar datele personale, nu însă și informațiile medicale, care rămân opționale.

Fiecare pacient va fi înregistrat cu un ID special, fără de care medicul nu îi va prescrie reţeta. Acesta va deveni astfel „buletinul“ în lipsa căruia nu vom mai putea beneficia de servicii medicale: va cuprinde un cod unic pentru a face dovada asigurării, date personale care le vor fi de ajutor medicilor de la urgenţe, persoane de contact în caz de urgenţă, grupa sanguină, alergii, eventuale boli cronice, dar si acceptul exprimat în timpul vieții privind prelevarea de organe după deces. Titularul cardului trebuie însă să ceară medicului de familie introducerea acestor informații pe cip. În continuare, datele vor fi stocate și în serverul CNAS, iar medicul ar trebui să le poată vedea atunci când pacientul deținător de card cere o consultație.

carduri

Ce reprezintă cipul?

Microcipul R.F.I.D este un circuit electronic de câțiva milimetri care înmagazinează  și transmite informații prin unde radio către un aparat de citire. Primele microcipuri au apărut în anii 70′ în S.U.A. și de atunci s-au perfecționat continuu, ajungând să fie folosite în cele mai variate domenii ale industriei și serviciilor, aplicate sau încorporate pe produsele din supermarket-uri, pe cărți, pe medicamente, în mijloace de transport în comun, la aparatele de securitate, pe pașapoarte și acte de identitate, dar și în școli sau închisori, ca dispozitive de urmărire și chiar implantate pe animale și oameni.

Cantitatea imensă de date cerută de o astfel de dezvoltare a industriei cipurilor  face absolut necesară existența unor gigantice baze de date, unde se vor stoca informațiile de pe cipuri,  starea de sănătate și alte date care vor fi accesate după bunul plac al deținătorilor acestor baze de date, și bineînțeles punerea la dispoziție pentru giganții farmaceutici și din industria medicală.

Dar lucrurile încă nu sunt pe atât de simple: pentru ca întreg sistemul să funcționeze, este nevoie și de cititoare de card, care costă aproximativ 40 de euro, preț ce ar urma să fie plătit de medicii de familie, farmaciști și spitale. Aceste cititoare de carduri sunt furnizate de către cel mai mare producător la nivel mondial de echipamente de citire carduri – HID Global – și distribuite în România prin parteneriat cu 3M România.  

Cine este defapt 3M România?

3 M România este o filială a unei corporații internaționale care se va hrăni cu bani de la bugetul de stat în urma adoptării  Legii 95/2006 cu toate modificările și completările ulterioare.

Mai trebuie știut încă o informație despre cardurile de sănătate: Acestea vor deveni inutile atunci când vor apărea noile cărți de identitate, cu cip, care vor înlocui cardul. Astfel, pe cipul cărții de identitate se va regăsi informația privind cardul național de asigurări de sănătate, moment în care cardul își va pierde întrebuințarea. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*