Ultimele Știri

Caracatița lui Sebastian Ghiță și protecția oferită de SRI

sebi_sri

Sebastian Ghiță a devenit unul dintre cei mai veroși oameni de faceri din țara noastră și mogul media cu ajutorul unei structuri de crimă organizată și protecție venită de la cel mai înalt nivel. 

Tânărul ploieștean nu a apărut așa peste noapte mare om de afaceri, el se trage din vechile structuri ale Securității lui Nicolae Ceaușescu prin intermediul familiei sale. Unchiul său general SRI Dumitru Zamfir (actualmente în rezervă) a fost omul care l-a lansat pe Sebi în afacerile din domeniul IT.  Relațiile lui Sebastian Ghiță cu Serviciul Român de Informații nu datează de azi de ieri, iar acest lucru poate fi observat prin contractele și licitațiile firmelor administrate de acesta.

Afacerile lui Sebastian Ghiță au avut o explozie rapidă și s-au derulat fără probleme deoarece totul a fost protejat și aranjat de oamenii de bine din servicii și structurile secrete ale statului. Sebi Ghiță și-a construit o rețea de firme care au beneficiat de contracte de zeci de milioane de euro cu statul român. Toată încrengătura de firme se prezintă ca o caracatiță care a devorat concurența din domeniul IT, iar cine vroia să desfășoare afaceri pe această ramură economică trebuia mai întâi să treacă pe la Sebastian Ghiță.

”Am certitudinea că este informator al SRI, racolat de generalul Gioni Popescu și apoi utilizat din plin de unchiul său, un alt general, Zamfir, în afaceri cu IT. Am probe și le voi prezenta cînd trebuie, că lucrurile astea nu se administrează la televizor. Cazul Ghiță e un pretext excepțional de a limpezi ceea ce o să ni se pună pe masă curînd, adică legile siguranței naționale și de a face în așa fel în viitor încît, cu discreția cuvenită, serviciile să își retragă aceste ”antene” din instituțiile publice. Nu are rost să spun mai mult”, afirma Sorin Roșca Stănescu despre Sebastian Ghiță. 

sebastian_ghita__41084400

Sebastian Ghiță a devenit deputat în Parlamentul României în anul 2012 și s-a instalat în funcția de membru în Comisia parlamentară pentru controlul SRI. Tânărul deputat ploieștean a avut grijă să își acopere spatele, și a cedat toate afacerile și acțiunile deținute către persoane prietene și interpuși pentru a derula în continuare contractele de zeci de milioane de euro. 

Sebi s-a făcut remarcat și în disputa pentru adoptarea Legilor Big Brother, fiind un fervent susținător al SRI și al directorului de la acea vreme George Maior, nașul de cununie al premierului Victor Ponta.  Chiar dacă s-au pus presiuni enorme pentru aprobarea Legilor Big Brother, Curtea Constituțională a României le-a trimis la gunoi de fiecare dată, pentru că încălcau dreptul la viață privată și ofereau Serviciului Român de Informații puteri nelimitate asupra cetățenilor, un fel de reînviere a Securității lui Nicolae Ceaușescu. 

„Dacă noi credem că trăim într-o lume idilică, unde nu există pericole de siguranţă a cetăţeanului atunci ne înşelăm. Mă aşteptăm că personaje profund demagogice precum Gorghiu sau Ludovic Orban să nu înţeleagă şi să se folosească de orice prilej pentru a se erija în apărătorii drepturilor şi libertăţilor. Voi cere să fie primii acuzaţi şi huliţi public dacă, Doamne fereşte, ceva rău se întâmplă. Va trebui să le cerem să plece din viaţă politică. Dovedesc iresponsabilitate maximă şi, din păcate, vom plăti toţi.

S-au folosit de minciuni publice şi au arătat că nu înţeleg ce prevedea acea lege. Au acuzat prevederi ce nu există în lege. Am vorbit cu mulţi oameni simpli. Vor să-şi ştie viaţă şi familiile în siguranţă. N-au nimic de ascuns. N-au problemele politicienilor cu corupţia şi retrocedările. Doamna Gorghiu trebuie să înveţe că legile se fac pentru oameni şi nu pentru politicieni”, spunea Sebastian Ghiţă.

sebastian-ghita1-630x321

Legăturile lui Sebastian Ghiță cu generalul SRI Dumitru Zamfir

Dumitru Zamfir ar fi unchiul lui Sebastian Ghiță conform relatărilor din presă și este cunoscut ca ‘doctorul interceptărilor’ activând în acest domeniu și în Securitate. Dumitru Zamfir a ocupat funcția de adjunct al directorului SRI din 1997 până în anul 2009 când acesta a fost trecut în rezervă de către președintele Traian Băsescu.  Dumitru Zamfir a fost trimis în judecată de DNA împreună cu mai mulți șefi din cadrul Serviciului Român de Informații, pe 12 decembrie 2008, în legătura cu locuințe obținute de la RAAPPS, care au fost cumpărate ulterior la prețuri subevaluate. Generalul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, dar asta nu l-a oprit să facă afaceri și să îl ajute pe micuțul Sebi Ghiță. 

Firma Teamnet International SA, al cărei fondator e Sebastian Ghiță, s-a asociat în 2013 în două societăți (Logical Integrated Sustems SRL și Penta Group Tsm SRL) cu firma Security Global Consulting SRL a fostului director adjunct al SRI, generalul Dumitru Zamfir. Asta se întâmpla la o lună după ce generalul Dumitru Zamfir a cumpărat 90% din SRL-ul Security Global Consulting de la Viorel Soare (unul din asociații din Electro DCS ai lui Codruț Sereș, ai ex-consilierului din MEC Mădălin Borș și ai ex-vicepreședintelui ANRP Cătălin Dumitru, prins cu șpaga de 1 milion de euro).

Dumitru Zamfir e secretar general al Asociației Naționale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (vezi aici), participând în ciuda condamnării cu suspendare pentru corupție, la organizarea de evenimente unde pe lista de invitați s-au găsit guvernatorul Mugur Isărescu și generalul Michael Hayden, un fost șef al CIA-ului și al NSA-ului (aici). Printre sponsorii evenimentului s-a numărat Teamnet International SA, dar și Niro Investment Group SA, firma fanion a lui Nicolae Dumitru, personaj important din Dosarul Microsoft, apropiat la rându-i de serviciile secrete și alte instituții din securitatea națională, din rândurile cărora și-a recrutat un staff consistent (aici și aici).

Asocierea Teamnet cu generalul SRI Dumitru Zamfir nu reprezintă unica apropiere a companiei de serviciile secrete. În mai 2014 în acționariatul firmei Teamnet Internațional SA a intrat cu 2%  Total Pax SRL, unde asociați sunt Adrian Bârzan, președintele filialei Giurgiu a micro-Partidului România Unită și fiul său Mihai Vladimir Bârzan, cel care a cumpărat în 2013 de la Teodor Meleșcanu, pe când ocupa funcția de director al Serviciului de Informații externe, un Aro 244.

O apropiere de instituții din securitatea națională o găsim și în cazul firmei Romanian Soft Company SRL, care încă de la început de drum a avut ușile larg deschise atât la MAI cât și la SRI. Ca o companie proaspătă, fără experiență să poată intra cu șanse crescute de succes pe piața achizițiilor publice din domeniul softului spitalicesc, avea nevoie să-și construiască un portofoliu. Așa se face că în 2002-2003, Romanian Soft Company SRL a donat software-ul de management integrat către două spitale care au acceptat să primească darul lui Sebastian Vlădescu. E vorba de Spitalul de Urgență al MAI, Prof. Dr. Dumitru Gerota și de spitalul Spitalul Militar Clinic de Urgență Prof. Dr. Agrippa Ionescu, cunoscut publicului ca “Spitalul SRI” (UM 0521). 

646x404Citește și: DNA vorbește despre presiunile exercitate de Sebastian Ghiță

 

 

Cum și-a construit Sebastian Ghiță imperiul infracțional

Având în spate întreaga infrastructură a Serviciului Român de Informaţii, nu este de mirare că firmele sale, din ce în ce mai multe, construite într-o reţea, căreia presa îi spune caracatiţa, a reuşit să-şi îngenuncheze, aproape de fiecare dată, concurenţa, adjudecandu-şi marile licitaţii cu statul. 

Cea mai mare parte a profitului astfel realizat de către societăţi comerciale care, până la urmă, îşi desfăşurau activitatea sub acoperirea SRI, a fost, tot conform unei expresii a serviciilor, „stopat la sursă”. Cu alte cuvinte, profitul nu a revenit decât parţial statului, prin intermediul SRI, cei mai mulţi bani i-a oprit Sebastian Ghiţă, făcându-le, evident, parte şi protectorilor săi. Acest mecanism este tipic modelului infracţional.

Utilizând atâţi de mulţi bani, până la urmă negri, acest tip de „afacere”, în fruntea căreia a fost plasat Sebastian Ghiţă, nu a făcut altceva decât să contribuie la extinderea economiei negre şi, în cel mai bun caz, a economiei gri, neimpozitată de către statul român, iar dovadă cea mai elocventă o avem, astăzi, în faptul că, aproape fără excepţie, reţeaua de firme ale lui Sebastian Ghiţă sunt înmatriculate afară, de preferinţă în Cipru, plătind taxe, nu statului român, ci statului cipriot.

Modelul infracţional este că, pentru reuşită în materie de licitaţii şi afaceri cu statul, Serviciul Român de Informaţii şi, apoi, reprezentanţi ai altor servicii – în cazul său au fost Serviciul Secret al Ministerului de Interne şi STS – s-au implicat manipulând licitaţii. Prin caiete de sarcini elaborate chiar în laboratoarele celui care urma să câştige licitaţiile. E tipic.

În ciuda semnalelor existente şi în ciuda avertismentelor primite, autorităţile, în loc să se implice, l-au protejat pe Sebastian Ghiţă sau, în cel mai bun caz, l-au ignorant. Iar această complicitate a fost deliberată.

sebi ghitaCitește și: DNA: Ghiță a corupt alegători la parlamentarele din 2012 și prezidențialele de anul trecut

 

Ce au făcut procurorii DNA pentru a bloca caracatița lui Sebastian Ghiță

Procurorii DNA Ploieşti au luat măsura sechestrului asigurător asupra conturilor a 51 de firme despre care susţin că sunt controlate de deputatul Sebastian Ghiţă şi asupra bunurilor mobile, imobile, a acţiunilor şi conturilor bancare ale lui Sebastian Ghiţă. De asemenea, procurorii au pus sechestru pe conturile şi acţiunile a 24 de persoane pe care Sebastian Ghiţă le-ar fi folosit ca interpuşi pentru firmele controlate de el.

Procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru până la concurenţa sumei de 129.343.768 lei, cu excepţia fondurilor alocate plăţii salariilor angajaţilor şi celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice, pe conturile a 51 de firme controlate de Sebastian Ghiţă.

Ar fi vorba de societăţile: SC Asesoft International SA, SC Asesoft Com SRL, SC Asesoft Distribution SA, SC Asesoft Net SRL (actual SC Shopmania Net SRL), SC Asesoft Smart SRL, SC Asesoft Service SRL, SC Asesoft Tehnologies SRL, SC Asesoft Web SRL, SC Asesoft World Wide SRL, Asociaţia Sportivă Basket Club Asesoft, Asociaţia Sportivă Baschet Club Ploieşti, SC Access Net Internaţional SRL, SC Alfa Trade SRL, SC Alpedor SRL, SC A&S World Travel SRL, SC Coneco Serv SRL, SC DNS Birotica SRL, SC Domeniile Viticole SRL, SC Edel Weiss SA, SC Federal Media Partener SRL, SC Foto Tehnologies SRL, SC Glar Construct SRL, SC Idilis SRL, SC Infratel Net SRL, SC IT Infocons Services SRL, SC Master Software Info SRL, SC Media Fantasy Solution SRL, SC Mediata Consulting SRL, SC Merconsult Team SRL, SC Muntenia Furnizare SRL, SC Network One Distribution SRL, SC Nxtel Solutions SRL, SC Ploieşti Import Export SRL, SC Podgoriile Tohani SRL, SC Q Net Internaţional SRL, SC Ridzone Computers SRL, SC Rotherfield Properties Romania SRL, SC RTV Satellite Net SRL, SC Senior Consulting Group SRL, SC Sport Arena SRL, SC Star Soft SRL, SC Studio Harry SRL, SC Sungard System SRL (fostă Softbit Service SRL), SC Sunsmart Integrare IT SRL, SC Teamnet Internaţional SA, SC Tohani SA, SC TVMP SRL, SC Viewpedia Soft SRL, SC Xor IT Systems SRL (SC Expert One Research), SC 1 K Telecom SRL, SC 360 Revolution SRL.

În cazul lui Sebastian Ghiţă, procurorii au pus sechestru asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute, sumelor existente în conturile bancare, precum şi poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile sale, fără limită de sumă, în vederea asigurării confiscării speciale şi confiscării extinse.

Procurorii DNA au mai pus sechestru asigurator asupra acţiunilor şi sumelor din conturile bancare a 24 de persoane fizice, considerate a fi interpuşii lui Sebastian Ghiţă.

Ar fi vorba despre: Cristian Anastasescu, Gabriel Marian Anghel, Daniel Iulian Buduluş, Sorin Adrian Chirilă, Răzvan Ionuţ Chirilă, Mariana Meri Dimulescu, Alexandru Ghiţă, Maria Ghiţă, Sebastian Ghiţă, Alexandru Iacobescu, Vlad Dumitru Iacobescu, Alina Daniela Iordăchescu, Ionuţ Alexandru Iordăchescu, Valentin Neacşu, Radu Bogdan Nedelcu, Valentin Gabriel Niţu, Bogdan Padiu, Cristian Săndulescu, Adina Liliana Stan, Gheorghe Mihail Stan, Marius Laurenţiu Stan, Iulian Gabriel Stanciu, Ion Ovidiu Traşcu, Ovidiu Romulus Văleanu.

aCitește și: Guvernul alocă mai mulți bani pentru poliție și SRI, decât pentru educație și sănătate

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*