Ultimele Știri

Capitala țării care a inaugurat 16km de autostradă în 2015, vrea o șosea de viteză urbană. Ce îi lipsește însă Bucureștiului

autostrada urbana

Anul viitor vor începe lucrările la prima autostradă urbană din România. Șoseaua de viteză va lega Bucureștiul de A3, autostrada spre Ploiești.

Autostrada Urbană va avea 3 benzi pe sens, trotuare pentru pietoni și va fi iluminată. Problema este că traficul se va gâtui într-o stradă cu o singură bandă pe sens, pentru că oficialii nu au terminat exproprierile.

Prima autostradă urbană din România va începe de la intersecția șoselei Fabrica de Glucoză cu strada Petricani. Va avea aproape 6 kilometri dintre care 3 au fost construiți deja. La primăvară lucrările vor începe pe acest teren viran unde în acest moment cresc copaci și sunt aruncate la întâmplare gunoaie. Potrivit contractului care a fost semnat deja lucrările se vor termina în 2017.”

Pentru că este în zonă urbană, autostrada va avea elemente specifice acestei zone.

Potrivit unor surse, șoseaua va avea trei benzi, plus una de urgență. Pe margine va avea și câte un trotuar, protejat de un parapet de siguranță din beton. Pentru a nu deranja locuitorii cu zgomotul, pe margine vor fi panouri fonoabsorbante. De asemenea șoseaua va fi iluminată. Va costa aproape 35 de milioane de euro. În acești bani intră și construcția unui nod rutier de pe autostrada București-Ploiești lângă localitatea Moara Vlasiei.

autostrada

Ca de obicei, pe hârtie lucrurile par perfecte. În realitate, însă, dacă va fi gata la timp, trebuie să fie terminată și strada din București unde se varsă tot traficul de pe autostrada urbană.

Problema este că autostrada se va bloca în șoseaua Fabrica de Glucoză. Aici autoritățile nu au terminat încă exproprierile. Așa că va dura foarte mult până când se va largi la două benzi pe sens.

„Teoretic, într-un an și jumătate, această autostradă ar trebui să fie gata. Trebuie să avem toate autorizațiile de construire la timp, toate avizele de mediu. Tot ce înseamnă hârțogaraie, care ține foarte mult de stat. Instituțiile statului își pun piedica unele altora”, spune Ionuț Cucu, membru al asociației pro infrastructură.

Din această cauză, anul acesta autoritățile au reușit să deschidă circulației doar 16 kilometri de autostrada.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*