Caniculă în sudul și vestul țării! Cum va fi vremea în celelalte zone

canicula

Sudul și vestul țării vor fi lovite de caniculă, în zilele următoare, potrivit unor informații transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Informarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă vineri şi sâmbătă.Potrivit acesteia, „în intervalul menţionat, vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară în vestul şi în sudul ţării, iar disconfortul termic se va accentua treptat”.

Meteorologii avertizează că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, vineri, 1 iulie, local în sud, sud-est şi izolat în celelalte regiuni, iar sâmbătă, 2 iulie, în cea mai mare parte a teritoriului.

 Totodată, în zonele de deal şi de munte, mai ales în cursul după-amiezelor şi al serilor, vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină.

Începând de duminică, 3 iulie, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua şi va cuprinde majoritatea regiunilor, mai transmite ANM.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *