Candidaturile Ruxandrei Florina Jipa şi Monei-Lisa Neagoe la CCR, respinse de Senat

vot parlamentari

Senatul a respins, luni, prin vot secret cu buletine, candidatura judecătoarei Mona-Lisa Neagoe, propusă de PNL, și a senatoarei Ruxandra Florina Jipa pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Judecătoarea Mona-Lisa Neagoe a obținut 6 voturi „pentru” și 82 voturi „împotrivă”, în timp ce Ruxandra Florina Jipa a avut 8 voturi „pentru” și 80 voturi „împotrivă”.

„Deoarece niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi, Biroul permanent al Senatului va stabili la proxima ședință procedura de reluarea numirii unui judecător la Curtea Constituțională”, a precizat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Discutarea și votul asupra celor două candidaturi au avut loc fără raportul Comisiei juridice, care nu a fost depus.

Inițial, la Comisia juridică a Senatului și-a înscris candidatura pentru un loc de judecător la CCR, pe lângă Mona-Lisa Neagoe și Ruxandra Jipa, și Ioan Chelaru.

La audierile din comisie, Chelaru nu s-a prezentat, membrii comisiei motivând că acesta este internat în spital. Senatorii din comisie au votat toate cele trei candidaturi, niciuna neîntrunind numărul de voturi necesar. Ulterior, dosarul de candidatură al lui Ioan Chelaru a fost retras.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *