Ultimele Știri

Candidați la prezidențiale… fără număr

În comparaţie cu anul electoral 2009, alegerile prezidenţiale din 2014 sunt unele cu miză mult mai mare. Dovadă în acest sens o reprezintă tensiunea din interiorul partidelor, dar mai ales competiţia dintre cei care vor, neapărat, să-şi vadă numele trecut pe buletinul de vot. În ciuda faptului că partidele de dreapta susţin că s-au coagulat şi şi-au găsit prezidenţiabilul, în persoană primarului de la Sibiu, sunt destui cei care îşi arată public nemulţumirea. Klaus Iohannis nu pare o carte pe care se poate miza şi locatarul de la Cotroceni a lăsat să se înţeleagă asta. Cert este că din cauza acestor nemulţumiri s-au desprins, deja, şi alte candidaturi independente, mai mult decât atât, decizia Elenei Udrea de a fi ea candidatul PMP la prezidenţiale nu este chiar o noutate de zile mari, ci mai degrabă o confirmare a planului „regizorului” de la Cotroceni, Traian Băsescu.

diaconescu-udrea

De pildă, Cristian Diaconescu, fost consilier prezidenţial, a pierdut sprijinul lui Traian Băsescu, fiindcă a făcut parte din „cei 322” care l-au suspendat pe preşedinte. Şi astfel „sforarul” de la Cotroceni merge înainte cu doamna Elena Udrea. Traian Băsescu se arată extrem de preocupat de numele succesorului sau şi n-o face discret, cum îl îndeamnă la imparţialitate Legea Fudamentală a ţării, pentru a se prinde doar isteţii, ci răspicat, ca să afle tot târgul. Traian Băsescu punea preţ doar pe cei „învingători”, adică aceia care câştigau alegerile, nu pe cei care le pierdeau. Ori, tanti Nuţi nu a câştigat nici un rând de alegeri, fie că a candidat în Capitală, fie că s-a refugiat pe la Piatra Neamţ.

dan-diaconescu

Spuneam la începutul acestui editorial că în acest an partidele vor avea parte de o agitaţie atipică în campania electorală. Faptul acesta a fost confirmat chiar şi de unul dintre cei care, nu cu puţin timp în urmă, se număra printre candidaţii la prezidenţiale. Este vorba de Crin Antonescu. Fostul lider de partid, fost prezidenţiabil, acesta a făcut destule mărturisiri care, cu siguranţă, i-au bulversat pe liberali. Calm, fără să clipească, Antonescu a spus că, în campania electorală, nu va apărea de mâna cu Iohannis, mai mult decât atât, va vedea dacă îl şi va vota. Acum nu ştim dacă Iohannis a mai avut un somn liniştit sau dacă a avut ceva coşmaruri după declaraţiile lui Antonescu, cert este că, deja, se vede că liberalii, în loc să se liniştească alături de pedelişti, sunt confuzi în continuare.

Cum, însă, în politică se poate orice şi oricând, nu este exclus ca, în următoarele zile, electoratul să aibă parte şi de alte surprize. Având în vedere că sunt destui cei care ţin neapărat să aibă în CV faptul că au candidat inclusiv la prezidenţiale, este posibil ca prezidenţiabilii să fie chiar… fără număr!

tariceanu

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*