Candidata PNL a primăria Sectorului 3, Cristina Pocora, trăiește într-o locuință socială, deși are alte patru case

cristina pocora

Faptul că numărul locuințelor sociale din România este mult sub nivelul necesar nu este o noutate. Problema este că unele dintre aceste case sunt uneori acordate preferențial, cei care beneficiază de locuințe sociale fiind de la politicieni, până la directori din sistemul bugetar. Este și cazul Cristinei Pocora, liberala care locuiește într-o casă ANL, și care vrea să ajungă primar al Sectorului 3 al Capitalei, informează evz.ro.

Potrivit sursei citate, Pocora a obținut un apartament într-o casă ANL cu ajutor de la stat și credit ipotecar.

Potrivit declarației sale de avere, pe lângă apartamentul ANL în care locuiește, Cristina Pocora are alte două apartamente și două case în București și Vrancea, dar și două terenuri în București. Liberala deține și bijuterii de peste 5.000 de euro, o Dacia Duster și un BMW de aproape 70.000 de euro.

În 2010, Pocora a obținut subvenția pentru a-și construi o casă de 122 de metri pătrați în cartierul ANL Godeni din apropierea Lacului Morii, cartierul Giulești, deși avea deja o locuință împreună cu soțul său, omul de televiziune Dan Cruceru.

Potrivit legii, liberala nu îndeplinea condițiile de eligibilitate într-un astfel de caz.

Legea prevede că „Titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membri ai familiei acestuia – soţ, soţie, copii şi/ sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/ sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau unităţii în care îşi desfăşoară activitatea.”

O altă condiție care trebuie îndeplinită de cei care vor să primească o locuință socială este aceea ca salariul celui ce solicită casa să fie sub salariul mediu național. În momentul în care Cristina Pocora a primit aprobare pentru apartament de la ANL, salariul mediu net era de 1.282 de lei, iar candidata liberală, deputat în momentul respectiv, primea o indemnizație de 5.199 de lei, potrivit declarației sale de avere de la momentul respectiv.

Pocora a precizat în declarația de integritate semnată în luna aprilie că nu a fost implicată în obținerea unor avantaje patrimoniale nejustificate.

Mai mult, Cristina Pocora este vecină cu alți oameni cu venituri consistente. Fostul primar de la Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan – Pinalti, Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării, Simion Maftei, fost şef la Romsilva, Eduard Romulus Goean, director de cabinet al lui Gheorghe Pogea, fost ministru al Finanţelor, locuiesc în același cartier ANL.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *