Ultimele Știri

Cand va începe să ningă în România

Directorul ANM, Ion Sandu, a anunţat perioada în acre va începe să ningă în România,e stimând că prima ninsoare ar putea apărea după data de 2 decembrie.

În perioada 10-24 noiembrie este foarte puțin probabil să se înregistrezi ninsori, dar după această dată pot apărea temperaturi scăzute şi precipitaţii mixte, acest lucru nu va însemna însă că vor fi îndeplinite condiţiile pentru „instalarea iernii”.

”În perioada imediat următoare, 10-24 noiembrie, probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusă, exceptând zona înaltă unde pot să apară lapoviţe sau ninsori foarte slabe. Începând cu 24 noiembrie, se răceşte puţin, dar probabilitatea pentru precipitaţii mixte este în continuare redusă, mai ales pentru zona de centru şi nord a ţării”, a spus directorul ANM, Ion Sandu, participant la întâlnire, potrivit Mediafax.

El a explicat că iarna se instalează dacă sunt înregistrate temperaturi negative noaptea tot timpul, iar ziua temperaturi apropiate de zero.

„Aceste condiţii, din informaţiile pe care ANM le deţine în acest moment, pot să apară după 2 decembrie. Prin urmare, până în 2 decembrie poate să ningă în zona de munte şi slab la munte şi deal, dar nu sunt îndeplinite condiţiile pentru instalarea iernii”, a mai spus Sandu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*