Ultimele Știri

Când jefuiești statul și te prind procurorii ce faci? Daewoo amenință că se retrage din România

daewoo mangalia

Reprezentanţii grupului sud-coreean Daewoo neagă că ar intenţiona să renunţe la unele din afacerile sale, printre care şi Şantierul Naval de la Mangalia. Informația pe surse arată acțiunile de intimidare a statului român care nu mai acceptă jaful coreenilor de la Daewoo. În urma perchezițiilor procurorilor DIICOT, pe surse a apărut informația că Daewoo dorește să inchidă șantierul de la Mangalia. 

Această acțiune a coreenilor de la Daewoo este aproape similară cu cea a rușilor de la Lukoil (Petrotel Ploiești) care amenințau cu închiderea rafinăriei și pierderea locurilor de muncă a 3500 de oameni. Coreenii se pare că nu au tupeul rușilor, dar folosesc aceleași practici. 

Reacţia vine după ce în presa internaţională au apărut informaţii conform cărora principalul creditor al companiei ar fi cerut restrângerea activităţii, din cauza pierderilor de două miliarde şi jumătate de dolari. La Daewoo Mangalia sunt angajaţi aproximativ 2.500 de oameni.

În presă au apărut informaţii că şantierul naval din Mangalia ar putea fi închis. Acţionarul principal, compania sud-coreeană Daewoo, a raportat anul trecut pierderi de aproape 2,5 miliarde de dolari şi potrivit presei internaţionale, principalul creditor i-a sugerat să renunţe la şantierul din România şi la o companie eoliană din SUA.

Daewoo Mangalia ar fi vizată de o anchetă a procurorilor DIICOT din cauza pierderilor colosale înregistrate în ultimii ani. Procurorii DIICOT au descins la 50 de locații și firme care au contracte cu șantierul de la Mangalia.

Oamenii legii spun că indivizii sunt bănuiţi de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Una dintre percheziţii a avut loc la SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA, vizaţi fiind mai mulţi coreeni. 

„Din investigaţiile desfăşurate, a rezultat că, în perioada 2012-2015, mai mulţi cetăţeni coreeni şi români, prin intermediul unor societăţi comerciale din România, deţinute sau controlate de aceştia, au contractat diverse lucrări de la SC Daewoo Mangalia Heavy Industries SA, pe care apoi le-au subcontractat altor societăţi comerciale cu un comportament fiscal inadecvat (de tip fantomă), pentru a evita plata către bugetul consolidat al statului, a valorii TVA şi a impozitului pe profit aferente lucrărilor realizate”, au precizat procurorii DIICOT. 

Ulterior, banii care intrau în conturile firmelor fantomă erau retraşi de membrii grupului. Într-un final, aceştia ajungeau la liderii grupării. Anchetatorii au stabilit că, prin acţiunile lor, in-divizii au prejudiciat statul cu aproximativ 11 milioane lei. La finalul percheziţiilor, la sediul DIICOT Constanţa au ajuns nouă indivizi pentru audieri. Pentru a recupera o parte din prejudiciul cauzat, oamenii legii au dispus punerea sechestrului pe bunurile suspecţilor. 

Vom reveni asupra acestui subiect cu o investigație de la fața locului pentru a demonstra acțiunile ilicite realizate de coreenii de la Daewoo în România.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Când jefuiești statul și te prind procurorii ce faci? Daewoo amenință că se retrage din România

  1. Ar fi interesant de realizat o ancheta jurnalistica de modul in care coreeni de la DMHI Mangalia capuseaza si exporta profitul. Am sa va explic care cred ca este mecanismul.
    Paradoxul este ca in DMHI Mangalia se lucreaza la foc continuu, producand nave pt norvegieni, greci etc, dar cu toate ca au comenzi asigurate inca pt 2 ani, ei sunt tot timpul pe pierdere. De aceste pierderi anuale vorbim de la infiintare aproape din 1997. In santier e aproape o disciplina militara, coreeana de fapt.
    In afara de ce aproximativ 2600 angajati, aproape inca pe atat sunt cei care lucreaza pt firme contractoare. Acesti contractori la randul lor au firme subcontractoare, care la randul lor au sub-sub-contractori s.a.m.d. Aceste firme sunt controlate prin interpusi de anumite persoane din sfera politicii + directori coreeni din DMHI Mangalia. Conducerea DMHI contracteaza lucrari numai acestui grup restrans de firme la preturi exagerate, iar prin lantul nesfarsit de sub-contractori eludeaza plata impozitelor. Dupa cum stiti statul roman are o participare de aproape 49% iar politcienii (unii locali f bine stiuti) si-au dat mana cu coreeni pt a capusa santierul.
    O a doua forma de „pierderi” este exportul profitului. Cam tot cu se lucreaza in santier se importa, nici macar tabla nu vine din Romania ci din Coreea si banuiesc ca la preturi mult mai mari decat ale pietei interne. Mai sunt apoi retehnologizarile care s-au facut tot cu echipamente la mana a doua dar importate ca fiind noi noute (de ex motostivuitoare). De asemenea mai fac achizitii de consumabile prin SNM (Santierul Naval Mangalia) fostul militar, la preturi astronomice. Verificati si averea directorului SNM-ului unul din cei mai mari jnapani din Mangalia
    Aceste 2 lucruri, capusare prin interpusi + exportul profitului ar explica aceste pierderi. Ca un fapt anectodic, un fost director coreean ce a fraudat santierul a fost prins chiar cand vroia sa parseasca tara. DIICOT-ul face niste cercetari acum, dar banuiesc ca exista o tacere complice din partea guvernului si coreenilor, si s-ar putea ca lucrurile sa fie analizate doar la suprafata pt a nu se scoate toate potlogariile facut de mai bine de 15 ani. Ar trebui facut un audit serios si din partea guvernului, curtii de conturi etc sau poate chiar o ancheta DNA. Posibil sa fie o pusculita pt partidele politice, nu s-a luat nici o luare de pozitie.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*