Ultimele Știri

Când Digi24 invită Jandarmeria să te arunce-n dubă

proteste

În cursul zilei de sâmbătă, 9 Mai, zeci de mii de români au ieșit în stradă pentru a pune capăt jafului și distrugerilor care s-a abătut asupra pădurilor României în ultimii 25 de ani. În zeci de orașe românii și maghiarii și-au dat mâna pentru a trage un semnal de alarmă, organizând manifestații și marșuri în marile localități.

În București a avut loc cea mai mare manifestație de protest împotriva defrișărilor ilegale de păduri, fapt ce a declanșat un tremur la nivelul instituțiilor statului. Președintele Klaus Iohannis a anunțat punerea pe ordinea de zi în următoarea ședință a CSAT problema defrișărilor ilegale și consideră protestul perfect legitim. Duminică, Guvernul României a transmis Direcției Naționale Anticorupție un raport al Corpului de Control al Guvernului care arată amploarea dezastrului. Guvernul acuză 52 de posibile fapte penale, fiind vizate de anchetă mai multe firme româneşti şi străine. 

Televiziunea de știri DIGI24 a emis, duminică, un comunicat, pentru că altfel nu poate fi catalogat, prin care invită Jandarmeria să te arunce în dubă, să te amendeze și chiar să îți interzică dreptul de a-ți exprima opiniile în mod liber. 

1186057_437018789751322_2104879189_n

În opinia DIGI24 rețele de socializare au ajuns un pericol de propagarea a informației care au înlocuit sindicatele și invită oamenii la revoltă, mai mult îi acuză pe oamenii legii că dau din umeri și nu îi saltă pe protestatari.

„Platformele online de socializare au preluat rolul liderilor de sindicat, care pe vremuri organizau proteste de stradă. Mii de oameni participă la marşuri şi manifestaţii, după mesaje de mobilizare postate pe internet. De multe ori, autorizaţiile care ar trebui obţinute pentru astfel de mitinguri lipsesc. Fie protestatarii nu cer autorizaţie la Primărie, fie nu o primesc. Iar forţele de ordine ridică din umeri. Îi lasă pe protestatari în stradă şi încearcă doar să evite incidentele şi blocarea traficului.”

Conform articolului 30 din Constituția României, libertatea de exprimare nu necesită aprobare!

  1. Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
  2.  Cenzura de orice fel este interzisă.

ARTICOLUL 39 din Constituția României:

Libertatea întrunirilor

Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.

10561602_601111286675404_1044296524117951381_n

Probabil tovarășii de la DIGI24 au rămas ancorați în mentalitățile epocii sovietice. Odată ce avem un președinte necomunist, care spune foarte clar că protestul împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim, de ce unii încă mai trag cu dinții pentru a mai păstra ceva din servilismul unei epoci de tristă amintire?

Mai mult DIGI24 acuză toleranţa şefilor din Ministerul de Interne  care a ajuns şi la urechile protestatarilor din marile judeţe din întreaga ţară. Cetățenii au început să își facă de cap și protestează după bunul plac în piețe și arterele marilor orașe, bineînțeles blocând traficul, fapt ce ar atrage o contravenție de la 1.000 lei la 10.000 lei. 

DSC_1468

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*