Ultimele Știri

Cancerul pulmonar depistat printr-o simplă analiză de sânge

Testul revoluționar a fost descoperit de medici francezi din Nisa. Prin acest test de sânge se poate depista cancerul pulmonar în stadii incipiente.

„Am ales pentru acest studiu un grup de 168 de persoane, din oraşele Nisa şi Nancy, diagnosticaţi cu o bronhopatie cronică obstructivă. Pentru cinci dintre ei, adică 3%, testul sangvin a evidenţiat prezenţa unor celule tumorale circulante care joacă rolul de santinelă, a unui sistem de alertă. În lunile care au urmat, un nodul tumoral a apărut într-adevăr la acei cinci pacienţi, confirmând astfel în procent de 100% sensibilitatea testului. Cu toţii au putut să fie operaţi într-un stadiu precoce şi sunt astăzi consideraţi vindecaţi”, a declarat Paul Hofman de la Spitalul Universitar din Nisa.

Datorită acestui studiu, în câțiva ani va fi posibil ca printr-o analiză simpliste de sânge se va putea depista cancerul pulmonar într-o fază precoce. Astfel studiul va putea fi realizat cu câteva luni înainte ca tumorile să devină vizibile.

Cancerul pulmonar depistat în stadii incipiente are o rată de supraviețuire, în primii cinci ani de diagnosticare, de 15%. Tratamentul este greu de suportat iar șansele de vindecare sunt minime.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*