Ultimele Știri

Canada a hotărât să lupte împotriva terorismului

Canada a hotărât să lupte împotriva terorismului după ce un canadian islamist a făcut amenințări cu lansarea unor atacuri. Acesta le-a cerut musulmanilor, care trăiesc în Canada, să se alăture jihadului.

John Maguire, zis Abu Anwae al-Canadi, este cetățeanul canadian care s-a alăturat grupării islamiste ISIS. Un post de televiziune a făcut publică înregistrarea video cu John Maguire, în care povestește că s-a alăturat grupării Statul Islamic în 2013. Mai mult, acesta cere tuturor musulmanilor care trăiesc pe teritoriul Canadei, să se alăture grupării. John Maguire și alte 144 de persoane, au încercat să părăsească Canada pentru a pleca în Orientul Mijlociu. Aceste persoane vroiau să plece, înainte să li se confiște pașapoartele.

În ultima perioadă, au avut loc mai multe atentate realizate de membrii acestei grupări. Victimă a fost și un militar canadian, care a fost lovit în parcarea unui supermarket, de către un alt adept al grupării Statul Islamic. Martin Couture-Rouleau, zis și Ahmad, și-a revendicat actul. Acesta a fost urmărit de poliția din Canada și în final a fost omorât după o cursă de urmărire.

John Maguire îl dă ca exemplu pe Martin, musulmanilor canadieni.  

„Terorismul constituie o ameninţare reală şi serioasă pentru canadieni şi trebuie să rămânem vigilenţi. Această ameninţare justifică participarea forţelor armate canadiene la coaliţia care desfăşoară în prezent atacuri aeriene împotriva organizaţiei Stat Islamic. „, a declarat Steven Blaney, ministrul pentru Securitate Publică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*