Ultimele Știri

Campaniile electorale sunt finanțate în stil mafiot!

udrea ponta klaus

Cu toții am observat în campaniile electorale miile de materiale cu chipurile drăgălașe ale mai marilor lideri politici români. Dar de unde vin zecile de milioane de euro pentru plata și achiziția acestor materiale electorale care ne abuzează vizual în campanii?

Simplu, spun unii politicieni, chiar din banii furați de la stat. Elena Udrea a recunoscut chiar astăzi că fostul ei soț Dorin Cocoș finanța cu banii din mita de la Microsoft, Partidul Democrat Liberal. Mai mult doamna Udrea ne îndeamnă să îi întrebăm pe domnii Klaus Iohannis și Victor Ponta despre proveniența banilor utilizați în campania electorală.

Banerele cu imaginea celor doi, actual președinte și premier ne-au stresat vizual pe orice străduță și localitate a României, oare de unde au avut cei doi bani pentru campania prezidențială, din mită, trafic de influență și contracte cu statul?

Și alți colegi de dosar ai Elenei Udrea afirmă că au plătit sume colosale pentru finanțarea campaniilor electorale. Spre exemplu Gheorghe Ștefan(Pinalti) afirmă că i-a înmânat tocmai șefului PDL Vasile Blaga suma de 2 milioane de euro pentru campania electorală, bani proveniți din mita de la Microsoft.

Fost ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, declară că îi oferea șefului său direct Emil Boc suma de 300.000 de euro lunar, bani care urmau să fie folosiți în campania președintelui Băsescu.

Elena Udrea a criticat astăzi presa și politicienii, pentru că toți ar forma un cerc vicios și nu doresc să spună adevărul despre finanțarea campaniilor electorale.

Ce spune legea despre finanțarea campaniilor electorale:

(…)

Art. 3. – (1) Sursele de finanţare a activităţii unui partid politic sunt:

a) cotizaţii ale membrilor de partid;

b) donaţii, legate şi alte liberalităţi;

c) venituri provenite din activităţi proprii, conform art. 12;

d) subvenţii de la bugetul de stat.

Donații, cuvântul magic sau metoda prin care finanțele ilicite ajug să fie incluse în fondul campaniilor electorale. Și oricum nu s-a apucat nimeni să numere câte banere a avut Udrea, Iohannis sau Ponta în campania prezidențială. Astfel, avem o lege permisivă, care poate fi ușor încălcată de politicienii noștrii, deveniți deja celebrii în lumea întreagă pentru actele lor de corupție. Mafia finanțării partidelor rămâne o enigmă și nu va putea fi descifrată prea curând, iar banii murdari se vor lipi ușor de mâinile politicienilor nevoiași.

În aceste vremuri de restriște pentru clasa politică românească, când DNA-ul își face de cap, și mai mult, cere 50 de noi posturi datorită numărului de dosare,  preşedintele Comisiei de Cod electoral, Valeriu Zgonea, a luat măsuri urgente pentru rezolvarea problemei. 

Comisia a decis cu o largă majoritate formată din PNL și PSD ca de acum înainte campaniile electorale să fie finanțate de la stat pentru ca banii din surse ilicite să nu mai ajungă la partide. Da, se pare că tovarășii politicieni se simt cu musca pe căciulă și trebuie să facă ceva pentru a o drege cumva, că alfel nemiloșii procurori anticorupție s-ar putea să le reteze puțin din avânt la următoarele alegeri. 

Comisia de Cod electoral a votat, marţi, în unanimitate, ca finanţarea campaniilor electorale să se facă de acum înainte de la bugetul de stat. De asemenea, va fi stabilit, înaintea fiecărei campanii, o limită de cheltuieli. Propunerea Comisiei de cod electoral urmează să fie înaintată celor două camere ale Parlamentului şi supusă la vot.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*