Ultimele Știri

Campanie electorală cu caschetă şi salopete

A început campania electorală şi a dracului nimereală, de fiecare dată, în prag de alegeri se iţeşte câte un caz de corupţie, să vadă electoratul cât de mânjiţi sunt politicienii. Dosarul Microsoft, ca la un semn, a scos capul în lume taman acum, în prag de alegeri, cu toate că faptele sunt mai vechi, iar gurile rele spun că erau cunoscute de mai multă vreme.

E posibil ca unele persoane suspectate să fi greşit, desigur cu excepţia lui Daniel Funeriu, care, ne-a spus cineva (persoană importantă), pare să nu fi greşit cu voie, ci să fi picat ca musca în lapte. De fapt, domnul Funeriu pare picat ca musca în lapte în viaţă, în general, dar asta e o altă poveste.

Cum spuneam a început campania electorală şi s-a dat liber la promisiuni. Dintre toţi, Elena Udrea, preferata lui Zeus din deal, e candidatul ideal şi frecventabil. Deşi temele ei de campanie sunt nişte găselniţe ieftine – „România frumoasă”, să „refacem industria distrusă de PSD”, „să modernizăm agricultura”, „să combatem corupţia” – platitudini din aceiaşi familie ca şi împletitul cu andrelele la televizor, datul cu mopul prin şcoli, salturi cu paraşuta, călăritul ca o amazoană prin Delta, colanţii strânşi pe corp, generaţia de PMP-işti în bulgi, o anumită parte a presei se da de ceasul morţii să-i facă campanie electorală platinatei cu breton.

Argumentele pro Udrea sunt: e singura continuatoare a măreţei opere reformatoare a lui Traian Băsescu, a construit cu nemiluita, pe când era ministereasă la Dezvoltare, sute de parcuri rurale, piscine, rămase închise de la inaugurare,  terenuri de sport în pantă, telegondole care nu funcţionează. Pe scurt, a tocat miliarde de euro pe proiecte de investiţii nefunctionale, dar nu-i bai, doamna Udrea se împăunează cu un tupeu inimaginabil cu astfel de înfăptuiri edilitare.

Dar preferata preşedintelui, împrumutând culorile peneliştilor, cu caschetă galbenă şi salopetă albastră, amintind de postura liderilor de sindicat, înconjuraţi de muncitori, când se revoltau împotriva directorilor de fabrică, şi-a lansat, cu mare aplomb, platforma sa electorală. Promisiunile sale au curs gârlă, cu siguranţă multe dintre ele fiind rodul deselor întâlniri cu cel mai mare susţinător al sau, Traian Băsescu.

Desigur, acum că este lider la un alt partid, Elena Udrea crede că poate vinde castraveţi grădinarului. Dacă iniţiativa venea din partea altcuiva, mai era de crezut, dar aşa, fosta ministeriasă ar trebui să-şi găsească alt public, pe care să-l fraierească. Să înşiri nişte lozinci care, practic, nu au nici un fel de susţinere, asta nu te determina să te crezi că eşti, din start, cel mai bun candidat, aşa cum s-a lăudat Elena Udrea.

Cel mai bun nu se alege înainte, la debutul campaniei, ci după ce se numără voturile şi este declarat câştigător. Iar aceste declaraţii la început de campanie ar trebui să-i determine pe cei care vor vota, în noiembrie, cu ştampila de vot în mâna, să fie atenţi la ceea ce vor spune candidaţii. Pentru că unii dintre ei vor spune că vor face câte-n luna şi-n stele, fără măcar să aibă vreo legătură cu funcţia de preşedinte.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Campanie electorală cu caschetă şi salopete

  1. Udrea si-a inceput „cariera” in chilotei cu volanase la nivelul anilor `90 , in locatii dubioase.Astazi , in salopeta, se pare ca e OK.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*