Ultimele Știri

Campanie de anvergură pentru un vot de ieșire a Marii Britanii din UE

marea britanie

Liderul partidului antiimigrație UKIP, Nigel Farage, a anunțat joi lansarea unei ”campanii de anvergură” în luna septembrie pentru un vot de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană la viitorul referendum prevăzut până la finalul lui 2017, conform AFP.

Nigel Farage le-a cerut susținătorilor ieșirii din UE ”să se unească” înainte de a fi ”prea târziu”. ”Nu există nicio îndoială că tabăra lui ”da” a luat avans”, a avertizat el.
Liderul partidului antiimigrație UKIP le-a reproșat atitudinea de expectativă euroscepticilor din Partidul Conservator al premierului David Cameron.

În opinia lui Farage, ”revine taberei ”nu” să dicteze agenda”, iar ”de vreme ce nimeni nu o face, UKIP va prelua conducerea și va lansa o campanie de anvergură în septembrie”, cu sute de întâlniri publice pe tot teritoriul țării.

”Acesta nu este un apel pentru a fi desemnat oficial lider al taberei ”nu”, dar vom lua parte la campanie”, a explicat el.

Premierul David Cameron a repetat în numeroase rânduri că este favorabil menținerii Marii Britanii în UE, dar că nu exclude ‘nimic’ dacă nu va obține în prealabil concesiile dorite. El solicită în special reforme în ce privește accesul imigranților din UE la ajutoare sociale și repatrierea anumitor puteri către Londra.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*