Ultimele Știri

Campania Trump se confruntă cu probleme după ce documentele fiscale au fost publicate

donald trump

Donald Trump s-a confruntat cu cea mai mare criză a campaniei sale, duminică, după publicarea documentelor ce sugerează faptul că bogatul om de afaceri nu şi-ar fi plătit impozitul pe venit timp de aproape două decenii, conform The Guardian. 

O serie de experţi a analizat documentele pentru The New York Times. Aceştia au arătat că legislaţia taxelor este construită în aşa fel încât să îi avantajeze tot pe cetăţenii bogaţi şi că acest lucru s-a întâmplat şi în cazul lui Donald Trump. Pierderea unei sume atât de mari de bani i-ar fi putut aduce candidatului republican scutirea de plata taxelor pe venit timp de 18 ani.

Calculele arată că suma pe care Trump nu ar fi plătit-o statului se ridică la 50 de milioane de dolari.

Dezvăluirile vin în contextul în care Donald Trump a refuzat să-şi facă publică declaraţia fiscală, iar în trecut a afirmat că face totul pentru a plăti impozite cât mai mici. În timpul primei dezbateri prezidenţiale, ce a avut loc săptămâna trecută, contracandidata sa, Hillary Clinton a sugerat faptul că Trump ascunde declaraţiile de avere şi l-a întrebat pe acesta de ce nu îşi plăteşte taxele:

“Pentru că sunt deştept!”, a fost răspunsul oferit de Donald Trump în timpul dezbaterii prezidenţiale.

Candidatul republican se laudă cu o avere de 10 miliarde de dolari şi spune că a câştigat doar anul trecut mai bine de 500 de milioane de dolari.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*