Ultimele Știri

Campania prezidențială în audiovizual va începe pe data de 3 octombrie și se va sfârși la 1 noiembrie

Campania electorală în audiovizual se va desfăşura între 3 octombrie şi 1 noiembrie. Televiziunile şi radiourile, publice şi private vor fi obligate să ofere gratuit spaţii în emisiunile lor candidaţilor la preşedinţie şi să respecte reguli stricte, potrivit unei decizii adoptate joi de CNA.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au adoptat, în şedinţa de joi, Decizia privind regulile de desfăşurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea preşedintelui României.

Înainte de a se oferi votul final, a fost adoptat un amendament care prespune includerea categoriei de ”comentator politic” pentru cei acre participă la emisiuni cu caracter electoral.

Prin urmare, s-a modificat articolul 5,  iar alineatul 4 din decizie prevede că radiodifuzorii sunt obligaţi să precizeze calitatea în care se exprimă persoanele invitate în emisiuni, cum ar fi: candidat, reprezentant al candidatului sau al unui partid politic, alianţă politică sau electorală care susţine candidaţi, jurnalist, analist, consultant sau comentator politic.

Candidații la funcția de președinte ai României, se oefră gratuitatea apelării la serviciile publice și private de radio și televiziune, fiind oferite în mod egal.

Pentru a se păstra un echilibru s-a stabilit că în timpul campaniei electorale, programele politice ale candidaţilor, opiniile şi mesajele cu conţinut electoral pot fi prezentate numai în următoarele tipuri de emisiuni: de promovare electorală ; de dezbatere electorală; informative- în care activităţile de campanie ale candidaţilor sunt prezentate cu respectarea principiilor de echitate, echilibru, imparţialitate şi informare corectă a publicului; radiodifuzorii pot prezenta în cadrul emisiunilor informative şi intervenţii făcute în direct de către candidaţi.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*