Ultimele Știri

Campania electorală, spectacol de circ pe care românii îl privesc de pe margine

Victor Ponta a declarat de curând că nici dacă și-ar da demisia nu le-ar putea ajuta pe Monica Macovei și Elena Udrea să câștige, deoarece acestea nu ar putea câștiga ”nici dacă ar candida singure”. Aflat în atenția presei după acuzațiile lui Traian Băsescu, conform cărora acesta ar fi fost membru al Serviciului de Informații Externe (SIE). premierul și actualul candidat la președinție pare să urmărească un film în fața căruia se amuză, considerându-l chiar, pe președinte, ”extrem de tulburat şi frământat”.

Odată cu răspândirea noutății conform căreia unul dintre concurenții săi la prezidențiale a fost membru SIE în timp ce ocupa funcția de procuror, fapt ce reprezintă „o ilegalitate constituţională” şi „o incompatibilitate”, potrivit Constituției,  Monica Macovei și-a prezentat public părerea conform căreia Victor Ponta ar trebui să demisioneze și să se retragă în urma acestei dezvăluiri: ””După demisie şi retragere, Victor Ponta trebuie să explice oamenilor de ce a încălcat Constituţia şi a minţit atâţia ani”.

Nici Elena Udrea nu a întârziat să apară cu comentarii pe marginea acestui subiect și a solicitat retragerea lui Ponta din cursa pentru alegerile prezidenţiale şi demisia din funcţia de premier. În fața acestor comentarii venite din partea colegelor sale, premierul nu pare a face altceva decât să se amuze: ”Da, după ce câştig alegerile, da! Ele, şi dacă ne retragem toţi, tot nu câştigă, nici doamna Udrea, nici doamna Macovei. Nici dacă mă retrag şi eu, şi domnul Iohannis, şi toată lumea. Şi dacă candidează singure pierd, deci…Îmi pare rău, dar nu le pot ajuta”.

Astfel, în timp ce colegii de breaslă se îngramădesc la a face comentarii, Victor Ponta își vede liniștit de campanie. Am putea aplica aici vorba aceea, ”câinii latră, ursul merge”. Dacă declarația lui Traian Băsescu avea ca scop înlăturarea lui Victor Ponta din campania pentru prezidențiale, probabil nu și-a gândit prea bine strategia, deși nu pare tocmai omul care să facă asta. S-ar putea totusi ca în loc să îi afecteze campania acestuia, să îl ajute mai degrabă să înainteze câțiva pași în fața celorlalți. Am putea spune că președintele a făcut un pas greșit.

Dacă a fost sau nu Victor Ponta ofițer acoperit al SIE în timp ce ocupa funcția de procuror, nu știm încă, și nu știm nici dacă acest lucru se va clarifica până la data în care românii trebuie să meargă pentru a pune ștampila pe buletinul de vot. Cert este că scena politică își continuă cursul teatral și circăresc, iar dezvăluirile continue, secretele, subtilitățile care se vor astfel dar sunt mai degrabă afirmații, acuzațiile, comentariile scandaloase și demonstrațiile pe care politicienii și le fac încontinuu, ne transformă în spectatori ai unui film de comedie și dramă.

Atenție însă, căci toate aceste acte nu au ca scop altceva decât manipularea populației care în noiembrie va merge la vot.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*